24 Solar Terms: Een Unieke Benadering van Traditionele Chinese Cultuur

Een App voor Culturele Activiteiten door Baidu Meux

Inleiding

De 24 Solar Terms, een eeuwenoude Chinese traditie die het agrarische leven en de culturele tradities van China heeft beïnvloed, worden nu op een innovatieve manier gepresenteerd aan de gebruikers van de Baidu App. Baidu Meux heeft een unieke app ontworpen die de historische betekenis van de 24 Solar Terms op een visueel aantrekkelijke manier overbrengt aan meer dan 600 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Laten we eens kijken naar de bijzondere kenmerken en het succes van dit ontwerp.

De 24 Solar Terms zijn een manier waarop oude Chinese geleerden het zonnejaar in 24 periodes van gelijke lengte verdeelden. Deze verdeling diende als gids voor de agrarische productie en heeft tot op de dag van vandaag invloed op het leven en de tradities van de Chinezen. Baidu Meux heeft deze eeuwenoude traditie omgezet in een moderne app die informatie en kennis biedt aan gebruikers. Met een focus op maatschappelijke verantwoordelijkheid, technologische vooruitgang en culturele esthetiek, presenteert de app de 24 Solar Terms op een levendige en dynamische manier aan de gebruikers.

De app maakt gebruik van traditionele Chinese dynamische illustraties om de historische accumulatie van de 24 Solar Terms te introduceren. Gebruikers kunnen eenvoudig zoeken naar de naam van het festival of relevante trefwoorden om toegang te krijgen tot de bijbehorende informatie. Met behulp van geavanceerde technologieën en een aggregatiefunctie kunnen gebruikers snel door alle kennis met betrekking tot de Solar Terms bladeren. De app biedt ook video's, nieuws en encyclopedie-informatie om gebruikers hoogwaardige inhoud te bieden.

Het ontwerp van de app is gebaseerd op technische materialen en maakt gebruik van de dynamische zoekresultatenpagina van de Baidu App. Hierdoor kunnen de 24 Solar Terms tot leven komen als dynamische illustraties. Het ontwerp is geoptimaliseerd voor mobiele schermen van alle formaten en biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring.

De ontwikkeling van dit ontwerp was geen eenvoudige taak. Het team van Baidu Meux stond voor de uitdaging om de rijke culturele betekenis van de 24 Solar Terms op een toegankelijke manier over te brengen aan honderden miljoenen gebruikers. Door gebruik te maken van digitale representaties en traditionele technieken is het hen gelukt om de essentie van dit immateriële culturele erfgoed op een levendige en dynamische manier te tonen.

Met de lancering van de app in de zoekmachine van de Baidu App hebben gebruikers nu de mogelijkheid om de 24 Solar Terms te verkennen en meer te leren over de rijke Chinese cultuur. De app biedt niet alleen animatie-effecten, maar stelt gebruikers ook in staat om snel door alle festivalinhoud te bladeren via de geaggregeerde sectie onderaan. Dit gecombineerd met video's, nieuws en informatie zorgt voor een complete en boeiende ervaring voor de gebruikers.

Het ontwerp van de 24 Solar Terms app is een resultaat van diepgaand onderzoek en een toewijding aan het behoud en de verspreiding van de Chinese cultuur. Door de combinatie van technologie, esthetiek en culturele overdracht is de app een waardevolle toevoeging aan het culturele landschap van China.

Met trots heeft Baidu Meux de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Mobile Technologies, Applications and Software Design. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn en voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de 24 Solar Terms app is een voorbeeld van een goed ontwerp dat bijdraagt aan een betere wereld.

Het ontwerp van de 24 Solar Terms app is een prachtig voorbeeld van hoe technologie kan worden gebruikt om cultureel erfgoed tot leven te brengen en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Met zijn unieke benadering en visuele aantrekkingskracht heeft de app de interesse gewekt van miljoenen gebruikers en draagt het bij aan het behoud en de verspreiding van de Chinese cultuur.

Afbeeldingscredits: Copyrights behoren toe aan Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd.

Intellectueel eigendomsbericht: Copyrights behoren toe aan Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd.

Met de 24 Solar Terms app heeft Baidu Meux een waardevol hulpmiddel gecreëerd om de rijke Chinese cultuur te verkennen en te ervaren. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën en een diepgaand begrip van de culturele betekenis van de 24 Solar Terms, heeft het ontwerpteam een unieke en boeiende ervaring gecreëerd voor gebruikers over de hele wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: BAIDU MEUX
Afbeeldingscredits: Copyrights belong to Baidu Online Network Technology (Beijing) Co., Ltd
Projectteamleden: Dou Shen, Yujie Shi, Yong Zhang, Si Ren Liu, Yingshan Chen, Xiaolong Che, ShuTing Cheng, Qiang Zhang
Projectnaam: 24 Solar Terms
Projectklant: BAIDU MEUX


24 Solar Terms IMG #2
24 Solar Terms IMG #3
24 Solar Terms IMG #4
24 Solar Terms IMG #5
24 Solar Terms IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp