Belly Preg: Een Innovatieve Mobiele Applicatie Voor Zwangere Vrouwen

Ontworpen door Ekaterina Pine, een baanbrekende tool voor het volgen van zwangerschapsprogressie

De Belly Preg-applicatie, ontworpen door Ekaterina Pine, is een innovatieve tool die zwangere vrouwen helpt hun zwangerschap te volgen en hun leven in balans te houden. Het combineert technologie en design om een unieke gebruikerservaring te bieden.

Geïnspireerd door persoonlijke ervaringen tijdens de zwangerschap, heeft Pine een applicatie ontworpen die elke fysieke verandering van een toekomstige moeder en elke fase van de ontwikkeling van een baby monitort. De applicatie biedt toegang tot relevante informatie van verschillende specialisten en visualiseert de grootte van de baby door deze te vergelijken met alledaagse objecten.

Belly Preg onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen. Het biedt checklists voor elk trimester, monitoring van gewicht en bloeddruk, en een waterinname monitor om het waterverbruik bij te houden. Een schopcalculator helpt bij het bijhouden van de bewegingen van het kind, terwijl een slimme afkorting calculator aangeeft wanneer het tijd is om naar het ziekenhuis te gaan.

De applicatie is ontworpen met behulp van programma's zoals Miro, Figma, Figma Jam en Google Forms, met de belangrijkste documentatie bewaard in Coda. Het interface-ontwerp is ontwikkeld met Photoshop en Figma. De app is ontworpen voor iOS-platforms en is aanpasbaar aan veel verschillende resoluties en soorten schermen.

De interactie met de app is eenvoudig en intuïtief. Bij het lanceren van de app kan de gebruiker haar gegevens invoeren, zoals gewicht, bloeddruk, waterinname, buikgroei en schoppen, en deze vergelijken met normale waarden. De applicatie biedt checklists voor elk trimester en toegang tot relevante informatie. Het stelt gebruikers in staat de grootte van de baby te visualiseren door deze te vergelijken met alledaagse objecten in elke zwangerschapsperiode.

De ontwikkeling van Belly Preg begon in oktober en eindigde in december in Moskou, Rusland. Het ontwerpproces begon met een concurrentieanalyse, gevolgd door interviews en een enquête onder meer dan tweehonderd mensen uit meer dan zes landen. Deze activiteiten hielpen Pine om de behoeften van de gebruiker te begrijpen en een gebruikersreis kaart te ontwikkelen.

De grootste uitdaging tijdens het ontwerpproces was het begrijpen van de behoeften van de gebruiker en het ontwikkelen van de gebruikersreiskaart. Pine hoopt dat de applicatie vrouwen zal helpen zich voor te bereiden op de bevalling en het moederschap, en dat het stressniveau van de gebruikers lager zal zijn. Ze hoopt ook dat het percentage vrouwen dat gezonde baby's baart onder de gebruikers van de applicatie hoger zal zijn.

Belly Preg is bekroond met de Zilveren A' Mobile Technologies, Applications and Software Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie tonen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ekaterina Pine
Afbeeldingscredits: Image #1: Macrovector - Freepik.com (flushdesign), Freepik - Freepik.com (flushdesign), https://www.hiclipart.com/free-transparent-background-png-clipart-nemnx Image #2: Xamtiw - Freepik.com (flushdesign), Katemangostar - Freepik.com (flushdesign) Image #3: Freepik - Freepik.com (flushdesign), Bunnyhop - Freepik.com (flushdesign) Image #4:Freepik - Freepik.com (flushdesign), Valeria_Aksakova - Freepik.com (flushdesign), Africa Studio - Freepik.com (flushdesign), Schantalao - Freepik.com (flushdesign), https://www.hiclipart.com/free-transparent-background-png-clipart-nemnx Image #5: Kseniajoyg - Freepik.com Video Credits: RODNAE Productions, https://www.pexels.com/@yankrukov, Ekaterina Pine PDF document: Ekaterina Pine
Projectteamleden: Ekaterina Pine
Projectnaam: Belly Preg
Projectklant: Ekaterina Pine


Belly Preg IMG #2
Belly Preg IMG #3
Belly Preg IMG #4
Belly Preg IMG #5
Belly Preg IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp