Foodie: Een Revolutionaire Restaurant Aanbevelingsdienst

Ontworpen door Tianyi Qi, een innovatieve benadering van restaurant aanbevelingen

Foodie, een mobiele applicatie ontworpen door Tianyi Qi, streeft ernaar de actie van het delen van persoonlijke voorkeuren met iemands sociale kring, die voornamelijk in offline instellingen plaatsvindt, naar een digitaal platform te brengen. Deze transformatie stelt gebruikers in staat om content te creëren en toegang te krijgen tot informatie wanneer en waar ze die nodig hebben.

Geïnspireerd door zijn eigen ervaringen als voedselliefhebber in New York City, merkte Qi op dat, ondanks de grote hoeveelheid gegevens die apps zoals Yelp en Google ondersteunen, hij meer vertrouwen had in de restaurant aanbevelingen van zijn vrienden. Deze observatie leidde tot de ontwikkeling van Foodie, een app die het vertrouwen in vrienden en hun aanbevelingen digitaliseert en exploiteert.

Foodie onderscheidt zich van andere apps door de nadruk te leggen op het delen van persoonlijke voorkeuren binnen een sociale kring. Deze functie maakt het mogelijk om informatie te delen buiten beperkte scenario's, zodat gebruikers content kunnen creëren en toegang hebben tot informatie wanneer en waar ze die nodig hebben. Het vereist een sterke zoekmachine, kaart- en navigatiedienst, en een restaurantdatabase om functioneel te zijn.

De app is ontworpen voor iOS-systemen en biedt een interactieve ervaring voor gebruikers. Op het "Vrienden" scherm ziet een gebruiker nieuwe updates van hun vrienden, bijvoorbeeld wanneer een vriend een nieuw restaurant aan hun lijst toevoegt. Ze kunnen ook alle lijsten die door hun vrienden zijn gemaakt verkennen. Om restaurants op hun eigen lijsten te beheren, kan een gebruiker gemakkelijk navigeren naar het "Mijn Lijsten" scherm. Ze kunnen de filters gebruiken om gemakkelijk de specifieke soorten restaurants op hun lijsten te vinden. Op het "Kaart" scherm kan een gebruiker zoeken naar restaurants in de buurt of rond een bepaalde locatie.

De ontwikkeling van Foodie begon in augustus 2019 en eindigde in januari 2020, in New York City. Het project was gebaseerd op uitgebreid onderzoek, waarbij 10 deelnemers tussen de 20 en 40 jaar oud werden geïnterviewd. De resultaten toonden aan dat de sociale kring de meest vertrouwde en op één na meest gebruikte informatiebron is wanneer deelnemers op zoek zijn naar restaurant aanbevelingen. Deze inzichten bevestigden de basis van het project: ondanks de rol van moderne technologieën bij het vinden van restaurants, krijgen mensen nog steeds aanbevelingen van hun vrienden.

Foodie werd bekroond met de Bronzen A' Mobile Technologies, Applications and Software Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het opnemen van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tianyi Qi
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Tianyi Qi
Projectteamleden: Tianyi Qi
Projectnaam: Foodie
Projectklant: Tianyi Qi


Foodie IMG #2
Foodie IMG #3
Foodie IMG #4
Foodie IMG #5
Foodie IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp