Xian Qin Hui: Een Nieuwe Dimensie van Alcoholcultuur

Bu Tianjing en Han Hao presenteren een unieke ruimte voor de viering en waardering van alcoholcultuur

Gelegen in het hart van Beijing, is Xian Qin Hui een unieke ruimte die de alcoholcultuur viert. Ontworpen door Bu Tianjing en Han Hao, is het een eerbetoon aan Qin Hanzhang, bekend als "een meester van de drank", en biedt het een platform voor liefhebbers van alcohol om goede drank te waarderen, kennis over drank te delen en de drankcultuur te verspreiden.

Xian Qin Hui bevindt zich in een gebouw aan de ingang van het 1921 Cultural Industrial Park in Beijing's Huayuan Hutong. In tegenstelling tot andere alcoholretailruimtes, is het een uitgebreide ruimte met drankcultuur als kern, waarin display, proeven en een clubhuis zijn geïntegreerd. Het gebouw mag niet worden veranderd, wat een uitdaging vormde voor de ontwerpers. Het resultaat is echter een ruimte die zowel elegant als functioneel is, met een L-vormige gouden hoge muur die doet denken aan een open boekrol.

De ontwerpers hebben gebruik gemaakt van een reeks materialen, waaronder lichtgekleurd houtfineer, houten vloeren, zwart marmer, lichtgrijze cementsteen, zwart staal, champagne-goud roestvrij staal, donkergrijze bakverf, zwarte verf en gehard glas. Het kleurenpalet van donkergrijs/zwart, houttinten en goud zet de toon voor de tweede verdieping van het gebouw.

Het ontwerp van Xian Qin Hui is geïnspireerd op de "snaarinstrument, schaak, kalligrafie, schilderkunst, poëzie, wijn en thee", die de elegante interesses van de literati weerspiegelen. Elk displaypaneel komt overeen met een kolomvitrine. Door het impliciete betekenis van "zegel" te gebruiken, hoopt het project de diepe indruk die de heer Qin op de Chinese wijnindustrie heeft achtergelaten, te suggereren.

De ruimte is ontworpen om bezoekers kennis te laten maken met de levenslange bijdragen van Qin Hanzhang en hen in staat te stellen de Chinese witte wijn cultuur te leren kennen. Dit bevordert op natuurlijke wijze de verkoop van het drankmerk dat naar Qin Hanzhang is vernoemd. Het is een prachtig voorbeeld van hoe cultuur en ervaring de verkoop kunnen stimuleren, wat de huidige trend is in veel retailruimtes.

De Xian Qin Hui is een prachtig eerbetoon aan de Chinese alcoholcultuur en een uitstekend voorbeeld van innovatief en doordacht ontwerp. Het project is een zilveren winnaar van de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022, een prijs die wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Bu Tianjing, Han Hao
Afbeeldingscredits: Lv Bo
Projectteamleden: Bu Tianjing, Han Hao
Projectnaam: Xian Qin Hui
Projectklant: Bu Tianjing, Han Hao


Xian Qin Hui IMG #2
Xian Qin Hui IMG #3
Xian Qin Hui IMG #4
Xian Qin Hui IMG #5
Xian Qin Hui IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp