Li Beer: Een Ode aan de Oorsprong van de Chinese Bierbrouwgeschiedenis

China Resources Snow Breweries viert de Chinese biercultuur met een bekroonde verpakking

De verpakking van Li Beer, geïnspireerd door de oude technieken van bierbrouwen ontdekt in de Yangshao-cultuursite, is een eerbetoon aan de oorsprong van de Chinese bierbrouwgeschiedenis. De unieke eigenschappen van het ontwerp en de traditionele Chinese brouwrecepten brengen de historische smaak en het gevoel van bier tot leven.

De verpakking van Li Beer, ontworpen door China Resources Snow Breweries, is geïnspireerd op de oude technieken van bierbrouwen die zijn ontdekt in de Yangshao-cultuursite. De vorm van de fles is gebaseerd op de Shuang-Er-Ni-Yu patroon aardewerk fles die is opgegraven op de site, en de gravures op de fles lijken op traditionele watergolven en visstrepen.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere, zijn de unieke eigenschappen die de historische brouwrecepten en smaak naar de gebruikers overbrengen. Elegante afbeeldingen en archaïsche lettertypen versterken de essentie en het historische gevoel van Li. De fles is gemaakt van glas en de specificaties zijn 2x999ml per fles en 350 mm x 120 mm x 330 mm.

De interactie met het ontwerp is ook doordacht. De geschenkverpakking past de embossing-techniek toe op het oppervlak, zodat gebruikers de textuur kunnen voelen wanneer ze de verpakking aanraken. Zodra ze de geschenkverpakking openen en de bovenste zegel afscheuren, kunnen gebruikers genieten van het aangename en zachte bier dat is gemaakt volgens het traditionele recept.

Het project begon in 2020 en eindigde in juni 2021. Het recept is afgeleid van de archeologische vondsten over de Mijiaya historische site in de provincie Shaanxi, die behoort tot de Yangshao-cultuur. Op het aardewerk van ongeveer 5400 jaar geleden werden sporen van fermentatie van gerst en andere granen gedetecteerd, wat dient als het vroegste record van bierbrouwen in de oudheid.

De uitdaging in het ontwerpproces was om het productconcept en het traditionele brouwrecept effectief over te brengen via het verpakkingsontwerp. Om dit te bereiken, absorbeert het verpakkingsontwerp de fles die is gevonden op de Yangshao-culturele site en integreert het traditionele watergolven en visstrepen, waardoor "Li" een oude aura krijgt. Dit is ook een manier om eer te betonen aan de Chinese drankcultuur. De grote waarde van bier wordt benadrukt door de algehele verpakking, materialen, brouwtechnieken en culturele connotatie.

De verpakking van Li Beer werd bekroond met de Golden A' Packaging Design Award in 2022. De Golden A' Design Award wordt toegekend aan wonderbaarlijke, uitstekende en trendsettende creaties die de genialiteit en wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Ze zijn vereerde producten en heldere ideeën die kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevorderen, buitengewone uitmuntendheid belichamen en de wereld aanzienlijk beïnvloeden met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHINA RESOURCES SNOW BREWERIES
Afbeeldingscredits: CHINA RESOURCES SNOW BREWERIES
Projectteamleden: CHINA RESOURCES SNOW BREWERIES
Projectnaam: Li Beer
Projectklant: CHINA RESOURCES SNOW BREWERIES


Li Beer IMG #2
Li Beer IMG #3
Li Beer IMG #4
Li Beer IMG #5
Li Beer IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp