Realm of Inspiration: Een Uniek Kantoorontwerp

Ontwerper Jia Ru Chen creëert een inspirerende werkruimte

Met een Amerikaanse industriële interieurstijl en een verscheidenheid aan materialen, heeft ontwerper Jia Ru Chen een unieke en inspirerende werkruimte gecreëerd. Het ontwerp is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2022.

De werkruimte, genaamd 'Realm of Inspiration', is ontworpen door Jia Ru Chen en Te-chih Lo. Het ontwerp is geïnspireerd op de Amerikaanse industriële stijl en is bedoeld om een omgeving te creëren die bevorderlijk is voor design-denken. De oorspronkelijke leidingen en de oorspronkelijke textuur van de muur zijn behouden gebleven, wat bijdraagt aan de natuurlijke en organische uitstraling van de ruimte.

Het unieke aan dit ontwerp is het gebruik van verschillende materialen zoals hout, aluminium, glaspanelen, metalen items, artistieke coatings en systeemkasten. Deze materialen zijn gebruikt om de ruimtelijke texturen te definiëren en de ruimte te vergroten. Het resultaat is een gezellige omgeving die zowel hoogwaardig als rijk aan kleur is.

De indeling van de werkruimte is verdeeld in een kantoorruimte, een teamoverlegruimte en een kantoorkeuken. De vloer van het kantoor is iets verhoogd en loopt door tot de aluminium glazen schuifdeuren aan het einde, waardoor het kantoor wordt gescheiden van de gang. De metalen rekken voldoen aan de behoeften van display en de grens tussen wonen en werken.

De ontwerper heeft rekening gehouden met de verkeersstroom en de langgerekte kantoorruimte. Daarom zijn er meer lijnen toegepast om de ruimtelijke perceptie te verlengen. Het teamoverleggebied is voor het raam geplaatst om voldoende lichtinval te garanderen. Wanneer klanten op bezoek komen, kunnen ze zich ontspannen en hun behoeften en ideeën bespreken.

De 'Realm of Inspiration' is in februari 2022 voltooid in Hsinchu, Taiwan. Het project beslaat een oppervlakte van 66 vierkante meter. Bij het ontwerpen van de ruimte is rekening gehouden met duurzaamheid. Er is gekozen voor milieuvriendelijke materialen en bestaand meubilair is opnieuw gebruikt en gerenoveerd om de levensduur te verlengen en onnodig afval te verminderen.

De 'Realm of Inspiration' is bekroond met de Bronzen A' Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid aantonen. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, design en technologie, en dragen bij aan de verbetering van de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jia Ru Chen
Afbeeldingscredits: Image #1-5: Photographer CHIU CHUANG-CHIEH, Realm of Inspiration, 2022.
Projectteamleden: Designer: Jia-ru Chen Designer: Te-chih Lo
Projectnaam: Realm of Inspiration
Projectklant: Jia Ru Chen


Realm of Inspiration IMG #2
Realm of Inspiration IMG #3
Realm of Inspiration IMG #4
Realm of Inspiration IMG #5
Realm of Inspiration IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp