De Wijnvat Klassieker: Een Nieuwe Manier van Wijnproeven

Een Verfrissende Benadering van Wijnverpakking

De Wijnvat Klassieker biedt een nieuwe manier om van wijn te genieten, waarbij de traditionele fles wordt vervangen door een unieke verpakking die de sfeer van een wijnvat oproept. Ontwerper Antonia Skaraki heeft met dit innovatieve concept de wereld van wijnproeven gedemocratiseerd en toegankelijk gemaakt voor iedereen.

In de wereld van wijn wordt kwaliteit vaak geassocieerd met een fles. Maar De Wijnvat Klassieker doorbreekt deze conventie en laat zien dat een goede wijn niet per se in een glazen fles hoeft te zitten. Dit unieke ontwerp maakt gebruik van een kartonnen verpakking die de wijn een natuurlijke habitat biedt, vergelijkbaar met een wijnvat. Hierdoor blijft de wijn op zijn best en behoudt hij zijn authentieke smaak.

De Wijnvat Klassieker is niet alleen een verpakking, maar ook een symbool voor een gedeelde ervaring. Het ontwerp is voorzien van een tap, waardoor het schenken van de wijn net zo eenvoudig is als water inschenken. Dit maakt het mogelijk om op een ontspannen en informele manier van wijn te genieten, zonder de druk van een formele wijnproeverij.

Met zijn compacte formaat en handige draaghendel is De Wijnvat Klassieker ook een perfect cadeau om mee te nemen naar vrienden of familie. Het ontwerp is gemaakt van recyclebaar karton, waardoor het niet alleen functioneel is, maar ook milieuvriendelijk.

Het project voor De Wijnvat Klassieker is gestart in oktober 2020 in Athene en is nog steeds in ontwikkeling. Het ontwerpteam, onder leiding van Antonia Skaraki als creatief directeur en Andreas Deskas als art director, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de kunst van het wijnproeven en heeft de traditionele normen en verwachtingen uitgedaagd.

Het unieke ontwerp van De Wijnvat Klassieker heeft de aandacht getrokken en is bekroond met de Iron A' Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van De Wijnvat Klassieker integreert de beste praktijken uit de industrie en biedt een positieve ervaring, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.

Met De Wijnvat Klassieker wordt wijnproeven toegankelijk voor iedereen. Het ontwerp doorbreekt de traditionele normen en laat zien dat een goede wijn niet gebonden is aan een fles. Het is een verfrissende benadering van wijnverpakking die de natuurlijke habitat van de wijn respecteert en tegelijkertijd een gedeelde ervaring mogelijk maakt. Proost!


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Antonia Skaraki
Afbeeldingscredits: Antonia Skaraki
Projectteamleden: Greative Director: Antonia Skaraki Art Director: Andreas Deskas
Projectnaam: The Wine Barrel Classic
Projectklant: Antonia Skaraki


The Wine Barrel Classic IMG #2
The Wine Barrel Classic IMG #3
The Wine Barrel Classic IMG #4
The Wine Barrel Classic IMG #5
The Wine Barrel Classic IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp