Spazio Lenovo: Een Hi-Tech&groene Flagship Store

Een cultureel ecosysteem waar technologie en natuur samenkomen

Spazio Lenovo, ontworpen door Alessandro Luciani, is geen traditionele winkel, maar een cultureel ecosysteem waar technologie en natuur in symbiose samenkomen. Het concept volgt een gedachte waarbij technologie en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, met bijzondere aandacht voor de mens en de wereld waarin hij leeft.

Spazio Lenovo is een vlaggenschipwinkel van ongeveer 900 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen. Een van de eerste innovaties is de afschaffing van kassa's, alle betalingstransacties vinden plaats tijdens het winkelen en in digitale vorm. De begane grond is ontworpen als een flexibele tentoonstellingsruimte die ook kan worden gebruikt voor promotionele evenementen en shows. De displays hebben een kleurrijk ontwerp en zijn voorzien van ingebouwde monitoren voor digitale productcommunicatie die integreert met visuele communicatie op de muur en een grote LedWall die ook vanaf de straat zichtbaar is en door het plafond naar de tweede verdieping reikt.

De trap naar de eerste verdieping is volledig bedekt met dichroïsch glas, met zijn chromatische en reflecterende effecten, terwijl de treden zijn voorzien van LED-verlichting die de persoon volgt terwijl hij de trap oploopt, als de toetsen van een piano.

De eerste verdieping bestaat uit twee grote ruimtes: een commerciële ruimte en een zakelijke ruimte voor bedrijven. Deze ruimtes bieden verschillende ervaringen, zoals gaming, virtual reality, nieuwe producten, muziek luisteren, Motorola-producten en een bistro waar men kan eten of koffie kan drinken, omgeven door een grote tuin bestaande uit 13 verticale groene kolommen, een echte ontmoetingsplaats. Daarnaast zijn er speciale functionele ruimtes voor co-working en smart-working. Alle tafels die voor Lenovo zijn gemaakt, hebben een dun blad waarin digitale labels zijn ingevoegd om het product dat wordt tentoongesteld te communiceren.

Het ontwerp van Spazio Lenovo is gebaseerd op een human-centered designbenadering, waarbij de afstand tussen de buitenwereld en de binnenwereld van de winkel wordt verkleind. Het resultaat is een functionele omgeving die wordt beïnvloed door 13 echte verticale groene kolommen, een vloer die doet denken aan een tuin, LED-lichtdraden, dichroïsch glas en grote videowanden voor volledig digitale communicatie. De ruimte is geoptimaliseerd om het mensen gemakkelijk te maken om van de ene activiteit naar de andere te gaan. De verschillende gebieden zijn ontworpen om meeslepende ervaringen te bieden.

Spazio Lenovo is een unieke en innovatieve winkelervaring die de grenzen tussen technologie en natuur vervaagt. Het creëert een harmonieuze omgeving waarin mensen kunnen genieten van de nieuwste technologische producten en tegelijkertijd verbonden blijven met de natuurlijke wereld om hen heen.

Spazio Lenovo is bekroond met de Silver A' Design Award in 2021 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs erkent het uitstekende vakmanschap, de innovatie en de technische kenmerken van het ontwerp, evenals de positieve emoties en verwondering die het oproept bij de bezoekers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Alessandro Luciani Designer
Afbeeldingscredits: Lenovo Italy
Projectteamleden: Alessandro Luciani Grottini srl
Projectnaam: Spazio Lenovo
Projectklant: Alessandro Luciani Designer


Spazio Lenovo IMG #2
Spazio Lenovo IMG #3
Spazio Lenovo IMG #4
Spazio Lenovo IMG #5
Spazio Lenovo IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp