Eleware: Elegante en Innovatieve Tafelgerei voor een Verfijnde Eetervaring

Ontworpen door Linlin Li

Inleiding

Eleware is een unieke set tafelgerei die is geïnspireerd op de veranderende cultuur en rituelen rondom tafelgewoontes in China. Het doel van dit ontwerp is om het eetproces eleganter en minder ongemakkelijk te maken. Met innovatieve vormen en functionaliteiten biedt Eleware een nieuwe kijk op culinair genieten.

Eleware is ontworpen door Linlin Li, die zich heeft laten inspireren door de invloed van verschillende culturen op de traditionele Chinese eetetiquette. Door de globalisering veranderen de eetgewoontes in China en Eleware speelt hierop in door de moderne eetcultuur te combineren met innovatief design. Het resultaat is een set tafelgerei die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Unieke kenmerken

Eleware onderscheidt zich door drie innovatieve vormen die het eetproces verbeteren. Allereerst is er het bordenrek, dat de hoogte van het bord verhoogt om het gezicht en de botten te verbergen wanneer er botten worden uitgespuugd. Dit zorgt voor een minder gênante eetervaring. Daarnaast heeft het voedselbord een schuine bodem die helpt om overtollige olie van het voedsel te filteren. Tot slot heeft de kom dezelfde ronding als theekopjes, waardoor mensen van hun soep kunnen genieten zoals ze van thee genieten.

Technologie en specificaties

Eleware wordt gemaakt door middel van kleiwerpen, een traditionele techniek die zorgt voor duurzame en hoogwaardige tafelgerei. De afmetingen van de verschillende onderdelen zijn:

- Bordenrek: 140*130*40mm

- Voedselbord: 140*130*120mm

- Kom: 110*100*55mm

Interactie en gebruiksgemak

Eleware biedt drie functies die het eetproces verbeteren. Het bordenrek verbergt het gezicht en de botten bij het uitspugen van botten, waardoor een gênante situatie wordt voorkomen. Het voedselbord filtert overtollige olie door de schuine bodem. De kom heeft dezelfde ronding als theekopjes, waardoor mensen van hun soep kunnen genieten zoals ze van thee genieten. Deze innovatieve functies maken Eleware niet alleen functioneel, maar ook een lust voor het oog.

Ontwerpproces en onderzoek

Het ontwerpproces van Eleware begon in april 2017 en werd in augustus 2018 afgerond. Het project vond plaats in China, waar Linlin Li intensief onderzoek heeft gedaan naar de veranderende eetgewoontes en de behoeften van mensen op het gebied van tafelgerei. Dit onderzoek omvatte onder andere enquêtes, observaties en interviews. Door middel van prototyping en design-etnografie heeft Li de unieke kenmerken van Eleware kunnen realiseren.

Prijzen en erkenning

Eleware is bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Bakeware, Tableware, Drinkware en Cookware Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Eleware wordt geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en wekt positieve gevoelens van bewondering en verwondering op.

Met Eleware brengt Linlin Li een frisse kijk op tafelgerei, waarbij functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan. Door in te spelen op de veranderende eetcultuur in China, biedt Eleware een elegante en innovatieve eetervaring. Met zijn unieke vormen en functionaliteiten is Eleware een waardevolle toevoeging aan elke culinaire beleving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Linlin Li
Afbeeldingscredits: Sound: https://y.music.163.com/m/song?id=27514104&userid=294773819&app_version=8.0.21
Projectteamleden: Linlin Li
Projectnaam: Eleware
Projectklant: Linlin Li


Eleware IMG #2
Eleware IMG #3
Eleware IMG #4
Eleware IMG #5
Eleware IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp