Strolling: Een Huis dat de Relatie tussen Mens en Natuur Verkent

Een Uniek Ontwerp van Mingchun Hsu en WenYu Hsieh

Natuur vormt de basis van het ontwerp. Het huis bestaat uit drie verschillende ruimtes: een tuin en openbare ruimte op de begane grond en een persoonlijke slaapkamer op de eerste verdieping. Het ontwerp houdt rekening met de relatie tussen mensen en de natuur in de ruimte. Het project benadrukt het verschil tussen natuur en mensen, waarbij ze elk een rol spelen in elke ruimte. Door middel van specifieke expressies van schaal, vorm, materiaal en schaduw kunnen mensen de dichtheid, lichtheid en helderheid ervaren wanneer ze wandelen of zich in de natuur bevinden.

Het ontwerp, genaamd Strolling, probeert de relatie tussen ruimte en omgeving te vinden. Het bestaat uit een binnenplaats van 1/3, een openbare ruimte van 1/3 en een privéruimte van 1/3. Het huis bevindt zich in een buitenwijk met een natuurlijke en groene binnenplaats. Door middel van een doordacht concept en het gebruik van diverse materialen, probeert het ontwerp een dialoog aan te gaan met de natuur om een passend beeld te creëren dat de natuur weerspiegelt. Door gebruik te maken van schaal, vorm, materiaal en schaduw kunnen mensen de dikte, lichtheid, helderheid en diepte voelen wanneer ze in het huis wandelen of zitten en genieten van een rustige en gezellige ruimte.

Om het contrast tussen de openbare ruimte op de begane grond en de privacy van de eerste verdieping tot uiting te brengen, heeft de ontwerper gekozen voor twee verschillende materialen. De onderste helft van de trap is gemaakt van marmer om de ruwe en wilde natuur weer te geven, terwijl het bovenste deel licht en doordringend is om het verschil en contrast duidelijk te maken. De trap maakt gebruik van een ophangsysteem in plaats van een dragend systeem of een uitkragend systeem, wat ook een uitdaging was voor de ontwerper.

De specificaties van het ontwerp zijn als volgt: de begane grond beslaat 115 vierkante meter, de eerste verdieping ook 115 vierkante meter en de tuin heeft ook een oppervlakte van 115 vierkante meter.

Het ontwerp van Strolling is geïnspireerd op de natuur en de relatie tussen mens en omgeving. Het probeert een harmonieuze balans te vinden tussen de gebouwde ruimte en de natuurlijke omgeving. Door gebruik te maken van unieke materialen en ontwerpelementen creëert het ontwerp een bijzondere ervaring voor de bewoners. Het is een plek waar mensen kunnen genieten van de rust en schoonheid van de natuur, terwijl ze toch comfort en functionaliteit biedt.

Fotograaf: MD Pursuit

Het ontwerp Strolling is een winnaar van de prestigieuze A' Design Award. Het heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en die zorgen voor een authentieke ervaring. Het ontwerp combineert de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie en draagt bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Copyright behoort toe aan Mojian Design (Mingchun Hsu, WenYu Hsieh), 2018


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: MingChun,Hsu
Afbeeldingscredits: Photographer:MD Pursuit.
Projectteamleden: MingChun Hsu WenYu Hsieh
Projectnaam: Strolling
Projectklant: MingChun,Hsu


Strolling IMG #2
Strolling IMG #3
Strolling IMG #4
Strolling IMG #5
Strolling IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp