De Pomi d'Umbria Lignea Collectie: Een Fusie van Kunst, Ambacht en Geur

Elisabetta Furin Creëert een Unieke Geurbeleving Geïnspireerd door de Rijke Geschiedenis van Umbrië

De Pomi d'Umbria Lignea Collectie, ontworpen door Elisabetta Furin, is een samensmelting van kunst, ambacht en geur. De collectie is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en traditie van Umbrië, het groene hart van Italië, en belichaamt de essentie van Italiaans vakmanschap.

De ontwerpen van de collectie zijn geïnspireerd door de kennis en ervaring van houtbewerkers. De ontwerperstoppers, gemaakt van verguld hout, zijn afkomstig van fotolijsten versierd met fruit- en bladmotieven. Elk stuk wordt individueel en exclusief met de hand gemaakt en afgewerkt met bladgoud, waardoor het een echt juweel van de fijnste Renaissance-ambacht wordt.

Wat de Pomi d'Umbria Lignea Collectie onderscheidt, is de kwalitatieve geurbeleving die een zintuiglijke reis biedt naar Umbrië. De collectie is het resultaat van een zorgvuldige studie van elk individueel onderdeel, om de klant hoogwaardige producten te bieden die spreken van traditie en tegelijkertijd van de moderne wereld, met het kenmerk van Made in Italy producten.

De ontwerperstoppers worden gemaakt van houten fotolijsten versierd met blad- en fruitmotieven. Ze worden stuk voor stuk gevormd, uitsluitend met de hand afgewerkt met bladgoud, om echte juwelen van het fijnste vakmanschap te worden. Elke kleine imperfectie in het materiaal maakt elk product uniek en vertelt het verhaal van een waardevol kunst- en ambachtsproces. De producten worden geleverd in FSC-gecertificeerde kartonnen dozen. Binnenin bevinden zich elegant gevormde glazen flessen met handgemaakte geuren, natuurlijke rietdiffuserstokjes.

De collectie omvat een 100 ml glazen Ambiance Fragrance diffuser met 60 x 190 mm rietstokjes en 1 houten ontwerperstop. Daarnaast zijn er ook 100 ml en 500 ml Fragrance PET Refills met rietstokjes van respectievelijk 60 x 190 mm en 100 x 190 mm, en een 30 ml Ambiance Fragrance Spray. De 100 ml fles ambiance geur gaat ongeveer 5 maanden mee.

De Lignea Collectie is een voortzetting van een denkbeeldige reis door het geheugen en is ontworpen om de waarde van artistiek vakmanschap in het Groene Hart van Italië te verhogen door de evocatieve kracht van de reukzin. De ontwerperstoppers die voor de geurcontainers worden gebruikt, zijn geïnspireerd op de traditionele kennis en vaardigheden van houtbewerkers en hun werk, waaronder Renaissance-stijl vormgeving en gips- en gouddecoraties. Deze kunstwerken, vakkundig met de hand vervaardigd met behulp van langzame methoden en complexe procedures, zijn ontworpen om indruk te maken omdat ze uniek zijn.

Deze unieke collectie heeft de prestigieuze A' Luxury Design Award in 2023 in de wacht gesleept. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief geniale ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het incorporeren van best practices in kunst, wetenschap, ontwerp en technologie, ze tonen sterke technische en creatieve vaardigheden en dragen bij aan de verbetering van de levenskwaliteit, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Elisabetta Furin per Pomi d'Umbria
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator Initinere, Lignea Collection, 2021. Image #2: Creator Initinere, Lignea Collection, 2021. Image #3: Creator Initinere, Lignea Collection, 2021. Image #4: Creator Initinere, Lignea Collection, 2021. Image #5: Creator Initinere, Lignea Collection, 2021. Video credits: Creator Initinere, Lignea Collection, 2021.
Projectteamleden: Manager: Simona Checcaglini Partner: Maria Lacanna Designer: Elisabetta Furin
Projectnaam: Lignea
Projectklant: Elisabetta Furin per Pomi d'Umbria


Lignea IMG #2
Lignea IMG #3
Lignea IMG #4
Lignea IMG #5
Lignea IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp