Courtyard House 39: Een Harmonieuze Samensmelting van Ruw en Modern

Een Semi-Terrace Huis Ontworpen door Diana Lee

Inleiding:

Courtyard House 39 is een drie verdiepingen tellend semi-terrace huis in Gelugor, Penang, Maleisië. Dit huis maakt deel uit van een nieuwe residentiële ontwikkeling en heeft een totale oppervlakte van 250 vierkante meter. Het ontwerpconcept van deze woning is gericht op een harmonieuze interactie tussen natuurlijk licht, tijd, materialen, landschap, architectuur en ruimte. Met doordacht geplaatste openingen wordt natuurlijke ventilatie door de hele ruimte gecreëerd, wat perfect past bij het thema Ruw en Modern.

Body:

Na het bestuderen van de wensen van de eigenaar en de omstandigheden van het terrein, besloot ontwerper Diana Lee om dit semi-terrace huis te transformeren tot een persoonlijke woning die perfect past bij het gezinsleven. Het huis onderging een gedeeltelijke sloop en herbouw om de interne ruimtelijke kwaliteiten te verbeteren en een open plattegrond te creëren. Hierdoor ontstonden extra ruimtes zoals een lichthof, een extra slaapkamer en een functionele keuken.

Het gebruik van duurzame materialen zoals hout, rode bakstenen en beton speelt een belangrijke rol in het ontwerp van dit huis. Deze materialen dragen bij aan de ruwe en moderne uitstraling van de woning en zorgen tegelijkertijd voor een duurzame en milieuvriendelijke benadering.

Een opvallend kenmerk van Courtyard House 39 is de interactie tussen de verschillende ruimtes. Een donker houten kast fungeert als een scheiding tussen een ruw betonnen platform met rode bakstenen, ventilatieblokken en voldoende daglicht. Deze gemeenschappelijke recreatiehoek is een neutrale ruimte die interactie tussen gezinsleden stimuleert. Het speciaal ontworpen natuurlijke daglicht vult de ruimte op verschillende manieren, afhankelijk van de voortdurend veranderende beweging van de zon gedurende het jaar.

De eetkamer is gevuld met meubels geïnspireerd op ruw hout en wordt verlicht door zowel een moderne kroonluchter als natuurlijk licht vanuit de binnentuin. Deze functie integreert de binnenruimte met de buitenomgeving en zorgt voor een gevoel van continuïteit.

Conclusie:

Courtyard House 39 is een prachtig voorbeeld van de samensmelting van ruw en modern design. Het ontwerpconcept dat gericht is op natuurlijk licht, tijd, materialen, landschap, architectuur en ruimte zorgt voor een harmonieuze en functionele woning. Door het gebruik van duurzame materialen en slimme ruimtelijke indelingen is dit huis niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook milieuvriendelijk.

Met Courtyard House 39 heeft Diana Lee een unieke en inspirerende woning gecreëerd die de grenzen van traditioneel woningontwerp verlegt. Dit project is een ware blikvanger en verdient de erkenning die het heeft ontvangen, waaronder de Iron A' Design Award in 2022.

Image Credits:

Afbeelding 1: Fotograaf TWJPTO, 2021

Afbeelding 2: Fotograaf TWJPTO, 2021

Afbeelding 3: Fotograaf TWJPTO, 2021

Afbeelding 4: Fotograaf TWJPTO, 2021

Afbeelding 5: Fotograaf TWJPTO, 2021


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: QIAN LING Lee
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer TWJPTO, 2021 Image #2: Photographer TWJPTO, 2021 Image #3: Photographer TWJPTO, 2021 Image #4: Photographer TWJPTO, 2021 Image #5: Photographer TWJPTO, 2021
Projectteamleden: Diana Lee
Projectnaam: Courtyard House 39
Projectklant: QIAN LING Lee


Courtyard House 39 IMG #2
Courtyard House 39 IMG #3
Courtyard House 39 IMG #4
Courtyard House 39 IMG #5
Courtyard House 39 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp