Gamma: Een Exclusieve Bankervaring voor de Upper Class

Victor Weiss

Inleiding

Gamma is een uniek ontwerp dat is ontstaan uit de wens om menselijke interactie te behouden in een digitale samenleving. Deze exclusieve bank is speciaal ontworpen voor de upper class van de Generatie X. Met respect voor de klassieke elementen van een antieke bank en de integratie van moderne faciliteiten, streeft Gamma ernaar om de beste en meest exclusieve bankervaring te bieden.

Gamma wordt niet alleen gezien als een bank, maar als een privégroep en een exclusieve club waar je alleen op uitnodiging lid van kunt worden. Om lid te worden van Gamma moet je niet alleen een hoog vermogen hebben, maar ook voldoen aan gedetailleerde criteria en een evaluatie van je bezittingen ondergaan. Het lidmaatschap van Gamma is een statement op zich.

Met de nadruk op vertrouwelijkheid, ervaring, prestige, expertise, investering, winst, transparantie, advies, exclusiviteit, veiligheid, premium, incentives, status, vertrouwen, krediet en financiën, biedt Gamma een unieke bankervaring die verder gaat dan alleen financiële dienstverlening.

De ontwikkeling van Gamma begon in april 2019 en werd afgerond in juni 2020. Het was een uitdaging om in te gaan tegen de trend van minimalisering van fysiek contact en persoonlijke ervaringen in het ontwerp. Gamma gaat juist de andere kant op. Bij het ondertekenen van het lidmaatschapscontract ontvangt de nieuwe klant een exclusief pakket met onder andere een gouden Gamma-munt als sleutel tot de Gamma Club, een doos exclusieve Cubaanse sigaren van Arturo Fuente en een unieke rhodium pen.

Het grootste creatieve en technische uitdaging was het samenstellen van een droomteam om dit zeer hoogwaardige technische project te realiseren. Gamma is vanaf het begin opgebouwd, van de naamgeving, merkstrategie, visuele identiteit, productontwikkeling, architectuur, grafisch ontwerp, typografie, fotobewerking tot videoproductie en meer.

Gamma gaat in tegen de tendensen van vereenvoudiging en de vervreemding van de mens in de digitale zakenwereld. Het ontwerp richt zich op het creëren van een exclusief merk voor de oudere, zeer vermogende doelgroep. Door respect te tonen voor de klassieke elementen van een antieke bank en tegelijkertijd moderne faciliteiten aan te bieden, biedt Gamma de klant een gevoel van exclusiviteit en verbondenheid. Het merk maakt gebruik van emotionele aantrekkingskracht en unieke ervaringen om verlangen op te wekken.

Gamma heeft erkenning gekregen voor zijn uitmuntende ontwerp. In 2023 werd dit ontwerp bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Luxury Design. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek door het toepassen van beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie.

Met Gamma wordt bankieren een exclusieve ervaring voor de upper class, waarbij de nadruk ligt op persoonlijke interactie en hoogwaardige dienstverlening. Het ontwerp combineert klassieke elementen met moderne faciliteiten en biedt een unieke bankervaring die verder gaat dan alleen financiële dienstverlening.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Victor Weiss
Afbeeldingscredits: Victor Weiss
Projectteamleden: Victor Weiss
Projectnaam: Gamma
Projectklant: Victor Weiss


Gamma IMG #2
Gamma IMG #3
Gamma IMG #4
Gamma IMG #5
Gamma IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp