Florasis Gold Filigree Love Lock: Een Meesterwerk van Lippenstift en Sieraden

Ontwerpers Li Yuan en Juanjuan Hu combineren traditioneel vakmanschap en moderne technologie

In een unieke samensmelting van traditionele Chinese cultuur en innovatieve designprincipes, hebben ontwerpers Li Yuan en Juanjuan Hu een product gecreëerd dat zowel functioneel als esthetisch verbluffend is. De Florasis Gold Filigree Love Lock Lipstick is een eerbetoon aan de rijke culturele erfenis van China, terwijl het ook een praktisch en luxueus lifestyle-item is.

De inspiratie voor dit ontwerp komt van de "Love Lock", een mythische Chinese schat van de oude maan, die naar verluidt de liefdesenergie van talloze individuen bevat. Deze symboliek is verwerkt in een lipstick die ook als sieraad kan worden gedragen. De gouden veer op de dop is een afneembaar sieraad, dat als broche of als hanger met een ketting kan worden gedragen. Dit maakt de Florasis Gold Filigree Love Lock Lipstick niet alleen een functioneel product, maar ook een verzamelobject.

De lipstick is gemaakt met behulp van een oude traditionele Chinese handwerktechniek, het goudfiligraan. Pure gouden filamenten zo dun als 0.2mm worden met de hand verwerkt tot een prachtig filigraanwerk. De dop van de lipstick is gemaakt met behulp van moderne 3D-printtechnologie, wat resulteert in een perfecte combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne technologie.

De ontwerpers hebben ook onderzoek gedaan naar hoe ze de filigraantechniek konden combineren met 3D-printtechnologie. Dit resulteerde in een nauwkeuriger motief en ornament op het oppervlak van de dop van de lipstick. De gouden filigraandop heeft een openende structuur om het gemakkelijker te maken de lipstick in en uit te nemen. Het gebruik van 3D-printtechnologie verbetert ook de precisie van de openende structuur van de dop.

Er waren echter ook uitdagingen. Er zijn momenteel maar weinig goudfiligraan ambachtslieden in China. Het was een uitdaging om een top-level ambachtsman te vinden en met hem samen te werken om deze traditionele handwerktechniek toe te passen op het ontwerp van de lipstick en sieraden. Bovendien was de combinatie van een lipstick met een sieraad een uitdaging voor het ontwerp van de structuur. De structuur moest slim worden ontworpen en verborgen in het werk zonder dat dit ten koste ging van de schoonheid ervan.

De Florasis Gold Filigree Love Lock Lipstick is een prachtig voorbeeld van hoe traditioneel vakmanschap en moderne technologie kunnen worden gecombineerd om een uniek en luxueus lifestyle-product te creëren. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp de Platinum A' Luxury Design Award in 2023 heeft gewonnen, een prijs die wereldklasse, uitzonderlijke en zeer innovatieve ontwerpen erkent die bijdragen aan het welzijn van de samenleving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Juanjuan Hu
Afbeeldingscredits: Juanjuan Hu
Projectteamleden: Li Yuan and Juanjuan Hu
Projectnaam: Florasis Gold Love Lock
Projectklant: Juanjuan Hu


Florasis Gold Love Lock  IMG #2
Florasis Gold Love Lock  IMG #3
Florasis Gold Love Lock  IMG #4
Florasis Gold Love Lock  IMG #5
Florasis Gold Love Lock  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp