Object Series: Een Artistieke Speaker met Vicuna Technologie

Een unieke combinatie van design en geluidskwaliteit

De object series is een high-end speaker met een uniek ontwerp en geavanceerde technologieën. Ontwerper Sungjae Han heeft samengewerkt met de Garell familie, bekend van het produceren van strijkinstrumenten, om de Vicuna technologie toe te passen. Deze technologie zorgt voor een helder en groots geluid. Daarnaast heeft de object series een opvallend bloemvormig uiterlijk, waardoor het niet alleen een geluidservaring biedt, maar ook een visueel statement maakt.

De inspiratie voor het ontwerp van de object series komt voort uit de structuur zelf. Het idee is om de originele geluidsoverdracht weer te geven, waarbij meerdere buizen samenkomen. Om een goed geluid te produceren, moet de luidspreker zo min mogelijk onregelmatig reflecterende hoeken hebben. Daarom is de vorm van een buis de meest ideale structuur. Bovendien is de object series zo ontworpen dat elke geluidskast intact blijft, waardoor geluidsvervorming tot een minimum wordt beperkt.

Wat de object series echt uniek maakt, is de toepassing van de Vicuna technologie. Deze technologie, ontwikkeld door de Garell familie, maakt gebruik van Vicuna wol om de dichtheid van het geluid subtiel te verspreiden. De dunne vezels van de wol zorgen voor een rijke luchtstroom, waardoor ultra-hoge en ultra-lage tonen vrijkomen en het originele geluid in overvloed wordt weergegeven. Door de Vicuna wol te plaatsen op de plekken waar het geluid wordt gereflecteerd, wordt het originele geluid met minimale vervorming gerealiseerd.

De object series is verkrijgbaar in twee varianten: Object 6 en Object 9. Object 6 is ontworpen zodat een hoog getjilp dicht bij het oor van de luisteraar wordt geplaatst wanneer deze zit. Beide varianten hebben een afmeting van 420mm x 356mm x 1000mm (Object 6) en 420mm x 356mm x 670mm (Object 9).

Naast het indrukwekkende geluid biedt de object series ook veelzijdige connectiviteitsopties. Met Bluetooth 5.0 kunnen hoogwaardige geluidsbronnen zonder compressie worden verzonden, terwijl Wi-Fi technologie zorgt voor het afspelen van muziek via verschillende applicaties. Daarnaast is de speaker uitgerust met een LAN-aansluiting en een usb-poort, waardoor deze kan worden gebruikt met computers, laptops en televisies.

Het ontwerp van de object series begon in februari 2022 in Frankrijk en zal in juni 2023 worden tentoongesteld in SIGNIEL Busan, Korea. Het project omvatte uitgebreid onderzoek naar de optimale grootte en verhoudingen, zowel functioneel als esthetisch. Het productieproces omvatte verschillende taken, zoals schetsen, materiaalonderzoek, houtbewerking, geluidsstructuurontwerp en exterieurontwerp.

Het ontwerpproces van de object series kende ook de nodige uitdagingen. Er werden veel aanpassingen gedaan om de structuur van de buizen er esthetisch aantrekkelijk uit te laten zien. Daarnaast waren er verschillende pogingen en experimenten nodig om de Vicuna technologie succesvol toe te passen.

De object series is niet alleen een speaker, maar ook een kunstwerk op zich. Het bloemvormige ontwerp en de hoogwaardige geluidskwaliteit maken het een unieke toevoeging aan elk interieur. Met de object series geniet je niet alleen van je favoriete muziek, maar maak je ook een statement met stijl en innovatie.

Afbeeldingen: Dongkyu Lee

Intellectuele eigendomsverklaring: ⓒ Copyright(c) 2022 Designer Han Sung-jae. Alle rechten voorbehouden. Het kopiëren van alle foto's zonder toestemming is verboden.

Awards en erkenning: De object series heeft de prestigieuze Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Audio en Geluidsapparatuur Ontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende creaties die het genie en de wijsheid van de ontwerper weerspiegelen. Het is een product dat de kunst, wetenschap, design en technologie bevordert en buitengewone excellentie belichaamt en een significante impact heeft op de wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: sungjae Han
Afbeeldingscredits: Image #1, 5: Dongkyu Lee, Object 6, 2023. Image #2, 3, 4: Dongkyu Lee, Object 9, 2023.
Projectteamleden: Designer: Raphael Garell Creative Director: Sungjae Han Production team leader: Dongkyu Lee Designer: Soohyun Lee Designer: Jinwoon Jeong
Projectnaam: Object Series
Projectklant: sungjae Han


Object Series IMG #2
Object Series IMG #3
Object Series IMG #4
Object Series IMG #5
Object Series IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp