Meishan East Town: Een harmonieus samenspel van architectuur en natuur

Dalu Architectural Design Firm creëert een uniek cultureel landmark in Meishan

Gelegen in het hart van de toekomstige Meishan East New Town, presenteert Dalu Architectural Design Firm een project dat de grenzen van traditionele architectuur verlegt. Het project, bestaande uit een burgerdienstencentrum, een conferentiecentrum, een buurtcentrum, een talentencentrum, een bibliotheek en een bedrijfshoofdkwartier, is ontworpen om naadloos op te gaan in de natuurlijke omgeving en tegelijkertijd een uniek cultureel landmark te vormen.

De inspiratie voor het ontwerp van Meishan East Town is ontleend aan de wens om architectuur en natuur te laten samensmelten. Het project is ontworpen als een open en ecologische burgerlijke ruimte die meer plaatsen biedt voor burgerlijke activiteiten. De bedoeling is dat mensen die hier komen, interactie kunnen hebben met de natuur. Dit respect voor de locatie en het behoud van de bergen en wateren is een belangrijk aspect van het ontwerp.

Wat dit ontwerp onderscheidt van andere projecten, is de manier waarop het zich aanpast aan de lokale omstandigheden en zich aanpast aan bergen en meren. De schone en witte architecturale huid van het gebouw gaat op in de omgeving, waardoor het een aantrekkelijk en uniek landmark wordt in Meishan. Dit draagt bij aan de verhoging van de milieukwaliteit en de grondwaarde van het gebied.

De realisatie van dit ontwerp was mogelijk dankzij het gebruik van glasvezelversterkt beton (GRC), dat een sterke plasticiteit heeft en wordt gebruikt als bouwoppervlaktemateriaal. Dit materiaal weerspiegelt de schoonheid van de gebouwcurve en definieert de flexibele architecturale taal. Het project maakt gebruik van volledig stalen structuren, en de middenboog van de hoofdstalen structuur van het Citizen Service Center overspant meer dan 40m. De combinatie van GRC en staalstructuur lost perfect de stroomlijnvormgeving en grote overspanningsstructuurproblemen van gebouwen op.

De gebouwen in Meishan East Town zijn niet rigide, maar flexibel, aanpasbaar en mobiel. Ze bieden een redelijke privéruimte in een samenhangende gebouwengroep. De Talent Center neemt de vorm van bergen aan en integreert zich met de verre bergen en de achtergrond in de vorm van terugtrekplatforms. Gelegen in de diepste bergdepressie, creëert het Hoofdkwartier Basis een rustige en mooie kantooromgeving met eenvoudige en verspreide gebouwen.

De Meishan East New Town Three Centers and One Base weerspiegelt niet alleen de historische context van de stad, maar heeft ook ruimtelijke attributen die consultatie, service, onderwijs, cultuur en entertainment bieden voor de burgers. Het project is een uniek cultureel landmark in Meishan en verhoogt de milieukwaliteit en de grondwaarde van het gebied.

Deze prestatie is bekroond met de prestigieuze Gouden A' Design Award in 2023, een erkenning voor buitengewone uitmuntendheid en een significante impact op de wereld met hun wenselijke kenmerken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Liu Yao, Zheng Ran and Zou Yuhua
Afbeeldingscredits: 图片#1:arch-exist photography,2022 图片#2:arch-exist photography,2022 图片#3:arch-exist photography,2022 图片#4:arch-exist photography,2022 图片#5:arch-exist photography,2022
Projectteamleden: Creative Designer: Liu Yao Design Team: Zou Yuhua, Zheng Ran, Zhao Xiang, Tian Wenpeng, Fang Xiaobo
Projectnaam: Meishan East Town
Projectklant: Liu Yao, Zheng Ran and Zou Yuhua


Meishan East Town IMG #2
Meishan East Town IMG #3
Meishan East Town IMG #4
Meishan East Town IMG #5
Meishan East Town IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp