Uni-park Daxing: Een Unieke Gemeenschappelijke Winkelcentrum

Een Ontwerp van AICO

Inleiding:

Uni-park Daxing is een opvallend gemeenschappelijk winkelcentrum in het zuiden van Beijing. Het is ontworpen door AICO en heeft als doel de band tussen het gebouw en de omliggende gemeenschappen te versterken. Met een open en gezellige sfeer biedt het niet alleen een aantrekkelijke gemeenschappelijke woonkamer, maar ook een buurtwinkelcentrum.

Uni-park Daxing is een vijf verdiepingen tellend gemeenschappelijk winkelcentrum in het zuiden van Beijing. Het bevindt zich in de buurt van het Nanhaizi-park, dat vroeger een koninklijk jachtgebied was en nu bekend staat als een nationaal reservaat voor elanden. Het gebouw behoudt de natuurlijke sfeer van de omgeving en creëert een open en gezellige plek. Het ontwerp is gericht op het versterken van de verbinding tussen het gebouw en de omliggende gemeenschappen, en het bieden van een aantrekkelijke gemeenschappelijke woonkamer en een buurtwinkelcentrum.

Uni-park Daxing onderscheidt zich door een co-living ruimte op de derde tot en met de vijfde verdieping in de noordwesthoek, die dient als een openbare ruimte waar gebruikers kunnen ontspannen en socializen. Deze ruimte van drie verdiepingen hoog is open naar de straat via een grote glazen wand. Aan de westgevel vormen terrassen een aantal buitenactiviteitenruimtes. Vanaf de terrassen en de co-living ruimte is er toegang tot een daktuin.

De constructie van Uni-park Daxing maakt gebruik van een stalen structuur als hoofdsysteem. Boven de hoofdingang hangen de bovenste verdiepingen 5 meter uit om het gevoel van aankomst te benadrukken. De hoofdgevel bestaat uit steenpanelen, geïsoleerde glaseenheden en aluminium panelen.

Met een bruto vloeroppervlakte van 93.584,9 vierkante meter en een grondoppervlakte van 17.873,466 vierkante meter, biedt Uni-park Daxing voldoende ruimte voor diverse activiteiten en functies.

Uni-park Daxing is ontworpen om de grens tussen het interieur en de omliggende gemeenschappen te verzachten. Mensen kunnen vrij rondlopen tussen binnen- en buitenruimtes. Het brengt een rijk burgerleven naar een levendige gemeenschap.

Het project begon in april 2019 in Beijing, China en zal naar verwachting in 2021 worden voltooid. Tijdens het ontwerpproces heeft AICO zich gericht op de relatie tussen architectuur en stad. Het resultaat is een aantrekkelijke en transparante commerciële ruimte die de typische geslotenheid van winkelcentra doorbreekt.

Uni-park Daxing is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur Ontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Uni-park Daxing wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

Uni-park Daxing is niet zomaar een winkelcentrum. Het is een levendig en gemeenschapsgericht gebouw dat de lokale bevolking een plek biedt om te ontspannen, te socializen en te genieten van de prachtige omgeving. Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor de behoeften van de gemeenschap, is Uni-park Daxing een ware aanwinst voor Beijing.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: AICO Ltd
Afbeeldingscredits: Image #1:AICO Image #2:AICO Image #3:AICO Image #4:AICO Image #5:AICO
Projectteamleden: Jun Zhang,Lujiang Xu,Shuyin Huang,Peihong Wu,Hao Zhang,Zikang Wu
Projectnaam: Uni-park Daxing
Projectklant: AICO Ltd


Uni-park Daxing IMG #2
Uni-park Daxing IMG #3
Uni-park Daxing IMG #4
Uni-park Daxing IMG #5
Uni-park Daxing IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp