Hyangsimjae: Een Intieme en Genezende Ruimte

Een Unieke Kliniek Ontworpen door 100A Associates

Inleiding

Hyangsimjae is een kliniek die geavanceerde medische diensten biedt die verschillen van conventionele ziekenhuizen door familiegeneeskunde en dermatologie te combineren. Het ontwerpteam van 100A Associates heeft een ruimte gecreëerd waar intimiteit en vertrouwen kunnen worden opgebouwd en waar communicatie met patiënten centraal staat. In dit artikel zullen we de unieke kenmerken en het ontwerp van Hyangsimjae verkennen.

Hyangsimjae is ontworpen met het idee om een privéruimte te creëren voor genezing en herstel. Het aantal mensen dat tegelijkertijd toegang heeft tot de kliniek is beperkt, waardoor een intieme sfeer ontstaat. Bovendien is er veel aandacht besteed aan het creëren van comfort en het opbouwen van intimiteit, zodat een handvol patiënten volledig tot rust kan komen en kan genieten van natuurlijke elementen zoals licht tijdens hun verblijf in deze ruimte. Wat Hyangsimjae echt uniek maakt, is dat het een plek is waar mensen met hart en ziel worden behandeld, zoals de naam al aangeeft.

Het exterieurontwerp van Hyangsimjae is bewust eenvoudig en ruw gehouden, als contrast met de drukte van de stad. Door met de hand te werken aan het ontwikkelen van een gevoel van grove textuur, heeft het ontwerpteam een artistieke presentatie weten te creëren. Metalen en glas zijn toegepast om een verfijnde touch aan het ruwe exterieur te geven, waardoor de kliniek tegelijkertijd een stedelijke uitstraling heeft.

De bouwoppervlakte van Hyangsimjae bedraagt 130 vierkante meter. Het project is gelegen in Daegu, Zuid-Korea en werd voltooid in 2019. Het ontwerpteam van 100A Associates, onder leiding van hoofdarchitect Kwang-il An en ontwerpers Sol-ha Park, Da-jeong Lee en Yi-re Lee, heeft nauw samengewerkt om dit unieke ontwerp te realiseren.

De circulatie in Hyangsimjae begint bij het openen van de gesloten poort en het langzaam betreden van deze privéruimte langs de tuin. De kliniek verwelkomt patiënten met een sfeer van rust, natuur en licht. Een belangrijk aspect van het ontwerp is de keuken, die zich vlakbij de ingang bevindt. Deze keuken is de plek waar de arts haar wens om te delen met haar patiënten als eerste tot uiting komt.

Hyangsimjae is niet zomaar een kliniek, het is een privéruimte van de arts zelf. Het doel is om patiënten daadwerkelijk te laten genezen en ontspannen. Het ontwerp van de kamers zorgt ervoor dat slechts een klein aantal mensen tegelijkertijd naar binnen kan, waardoor een intieme sfeer ontstaat. De natuurlijke materialen, kleuren en lichtomstandigheden in het interieur stralen rust uit, terwijl het gebruik van glas en metaal het gebouw een stedelijke uitstraling geeft. De ruwe buitenkant vormt een contrast met het omringende stadsbeeld.

Hyangsimjae heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp van Hyangsimjae combineert technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan het creëren van een betere wereld.

Fotograaf: Jae-yoon Kim

Alle rechten voorbehouden aan 100A Associates.

Hyangsimjae is een unieke kliniek die een intieme en genezende ruimte biedt voor patiënten. Het ontwerp van 100A Associates zorgt voor een sfeer van vertrouwen en intimiteit, waar patiënten zich kunnen ontspannen en genezen. Met zijn ruwe exterieur en rustgevend interieur is Hyangsimjae een plek waar de genezing van lichaam en geest centraal staat.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Kwang-il An
Afbeeldingscredits: Photographer : Jae-yoon Kim
Projectteamleden: 100A associates, Lead Architect : Kwang-il An, Sol-ha Park and Design Team : Da-jeong Lee, Yi-re Lee
Projectnaam: Hyangsimjae
Projectklant: Kwang-il An


Hyangsimjae IMG #2
Hyangsimjae IMG #3
Hyangsimjae IMG #4
Hyangsimjae IMG #5
Hyangsimjae IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp