The Re Venue: Een Multifunctioneel Designer Kantoor met Een Oriëntaalse Esthetiek

Een Werkplek die Kunst, Design en Lifestyle Combineert

Een zwembad van zonlicht dat door de boomtoppen en de raamgevel schijnt, overvloedig licht en schaduwen die een serene en poëtische omgeving creëren. The Re Venue is een interieurontwerpbureau dat meerdere functies dient en zowel een professionele uitstraling als een stijlvolle esthetiek laat zien. Door de vormen van een Chinese armstoel uit de Ming-dynastie te ontleden en te combineren met vierkanten en cirkels, wordt deze ruimte opnieuw vormgegeven.

Dit 76 vierkante meter grote kantoor dient niet alleen als adviesbureau voor klanten, maar promoot ook multicultureel vakmanschap en klassieke kunst. De kleur zwart, te zien op de betegelde vloer bij de ingang, symboliseert water in de Chinese Wu Xing-filosofie. Dit zorgt ervoor dat de werkplek loskomt van de drukte van de betonnen jungle en de rust en sereniteit van de natuur naar binnen brengt.

The Re Venue is gevestigd in een voormalig kantoor dat jarenlang leegstond. Het bestaande gebouw is minimaal aangepast en er zijn zoveel mogelijk kant-en-klare materialen gebruikt om afval te minimaliseren en duurzaamheid te bevorderen. Daarnaast zijn er subtiele visuele verwijzingen naar de Chinese traditionele houtsnijkunst van yin-zegels en yang-zegels op houten panelen.

De indeling van The Re Venue is duidelijk verdeeld in drie secties: een vergaderruimte, een kantoor voor de supervisor en een open werkplek. Buiten wordt een weelderige groene omgeving gecombineerd met de vitaliteit van de oosterse pauw in de vergaderruimte. De meeste kamers zijn gereserveerd voor het ontwerpteam, wat flexibiliteit biedt voor dagelijkse taken en het organiseren van interdisciplinaire evenementen. Het kantoor van de supervisor maakt gedurfd gebruik van een diepgroen-rood kleurenpalet om een diepgaande oosterse connotatie van "kalligrafie in schilderkunst" te creëren.

The Re Venue is in augustus 2022 voltooid en is gelegen in Taipei, Taiwan. Het ontwerp is gebaseerd op een harmonieuze mix van culturele invloeden. Zo hangt bijvoorbeeld een westerse lijst aan de met inkt getextureerde oosterse bordeauxrode achtergrond, waarbij de kernwaarden van het ontwerpteam op het gebied van culturele samenstelling behouden blijven.

Een van de uitdagingen bij het ontwerpen van The Re Venue was het vinden van een balans tussen esthetiek en functionaliteit in een kleine werkruimte. Het compacte koffiestation is ondergedompeld in een behang van wilde grassen en handgemaakte keramische tegels, waardoor er geen ongebruikte ruimte overblijft.

The Re Venue is een uniek designer kantoor dat kunst, design en lifestyle combineert. Met zijn oriëntaalse esthetiek en aandacht voor duurzaamheid is het een inspirerende werkplek voor zowel het ontwerpteam als de klanten.

Afbeeldingen met dank aan Hey!Cheese Photography.

Alle rechten voorbehouden aan Emerald Design Co., Ltd.

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en combineren best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mu-Chin Chiang
Afbeeldingscredits: Hey!Cheese Photography
Projectteamleden: Mu Chin Chiang
Projectnaam: The Re Venue
Projectklant: Mu-Chin Chiang


The Re Venue IMG #2
The Re Venue IMG #3
The Re Venue IMG #4
The Re Venue IMG #5
The Re Venue IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp