Yun Park: Een Uniek Verkoopkantoor Geïnspireerd door de Chinese Tuinarchitectuur

Ontwerper Yongna Sheng Creëert een Harmonieuze Ruimte die Rust en Dynamiek Combineert

Yun Park, een verkoopkantoor ontworpen door Yongna Sheng, is een uniek project dat de traditionele Chinese tuinarchitectuur en moderne designelementen combineert. Het project, gelegen in de Xiqing wijk van Tianjin, grenst aan het grootste wetlandpark van de stad en biedt een rustige en serene sfeer.

Yongna Sheng heeft zich laten inspireren door de Chinese literaire temperament van "Wen Wen Er Ya" om de binnenruimte te creëren. Het resultaat is een koepel gemaakt van vele overlappende geometrische vormen, die doet denken aan bloemblaadjes of een diamant geslepen oppervlak. Deze vormen geven een romantische en eeuwige betekenis aan de ruimte. Het gehele verkoopkantoor is ontworpen met geometrische stikpatronen en stroomlijnweefsel, wat een eenvoudige en genereuze uitstraling geeft zonder dynamische romantiek te verliezen.

Het unieke aan dit ontwerp is de locatie en de integratie van de omgeving in het ontwerp. Het project is gelegen naast het grootste wetlandpark van de stad, en de glazen gevel van het gebouw is geïnspireerd op de Chinese tuin. De ruimte integreert leegte en rust, en doordringt afzondering in overwinning. Het heeft de ruimte van "duizenden strevingen identificeren in een vierkante inch".

De realisatie van dit ontwerp was een uitdaging. Het project duurde twee maanden, van het bieden van het schema tot de implementatie. Het belangrijkste proces van het ontwerpschema was om de pijnpunten van het project en de behoeften van de partij A volledig te begrijpen door middel van communicatie en on-the-spot onderzoek. Het schema is voltooid door middel van brainstorming door het interne ontwerpteam van het bedrijf. Na goedkeuring van het schema moest de ontwerper vooraf de site betreden en de implementatie van het project in de hele stad controleren.

De ontwerper was zeer nauwkeurig en strikt in de materiaalkeuze, de selectie van hoogwaardige steen, leer, enz., en de combinatie met een groot glazen gordijnmuur. Deze materialen betreffen verschillende landen en regio's. Het doel was om de onzichtbare Tianjin-geest en gevoel door middel van interieurontwerp te tonen.

Yun Park is een project dat de stedelijke cultuur van Tianjin volledig combineert en meer dan twee maanden heeft geduurd om de dekking van de stedelijke ruimte te creëren. Het project is bekroond met de Zilveren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023, een erkenning voor top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitstekende expertise en innovatie illustreren.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yongna Sheng
Afbeeldingscredits: Photography: Wen Lin
Projectteamleden: Yongna Sheng
Projectnaam: Yun Park
Projectklant: Yongna Sheng


Yun Park IMG #2
Yun Park IMG #3
Yun Park IMG #4
Yun Park IMG #5
Yun Park IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp