Royal Tulip Warsaw Apartments: Een Uniek Aparthotel Geïnspireerd op de Geschiedenis van Warschau

Een Nieuwe Categorie in Gastvrijheid

Warschau, Nederland - Het Royal Tulip Warsaw Apartments is een modern aparthotel dat een nieuwe categorie in gastvrijheid creëert. Het combineert de luxe van een hotel, het comfort van een thuis en de functionaliteit van een kantoor. Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de inspiratie die is gehaald uit de rijke geschiedenis van de locatie en de stad Warschau zelf.

Het Royal Tulip Warsaw Apartments is gevestigd in het meest prachtige gebouw van Warschau, dat de stad betovert. In de jaren 1920 beleefde Warschau zijn hoogtijdagen en werd het destijds het Parijs van het Noorden genoemd. Deze rijke geschiedenis, evenals die van Warschau zelf, diende als inspiratie voor de ontwerpers van Tremend.

Het concept van het aparthotel is gebaseerd op de hoofdstad en haar wijken, als een soort "Warschau-puzzel". De begane grond van het gebouw is ontworpen als een kaart van Warschau, geïnspireerd op het grote stadsplan uit de jaren 1920. In de gemeenschappelijke ruimtes zijn verwijzingen te vinden naar verschillende delen van de stad, zoals Wola (café), Srodmiescie (receptie), Powisle (bar), Zoliborz (restaurant) en Praga (tuin).

Op de eerste verdieping bevinden zich conferentieruimtes, een fitnessruimte en een spa. De appartementen op de 2e tot de 16e verdieping zijn elk geïnspireerd op een andere wijk van Warschau, zoals Zoliborz, Mokotow, Ochota, Saska Kepa en Powisle. Dit ontwerp is zo succesvol omdat het trouw blijft aan zijn roots. Het is letterlijk en figuurlijk gebaseerd op de lokale geschiedenis van de plek, de architectuur en de details van Warschau. Het brengt het vergeten deel van de gouden eeuw van Warschau tot leven en weerspiegelt dit in elk deel van het Royal Tulip.

Het Royal Tulip Warsaw Apartments is een eerbetoon aan bijna elk deel van de stad. In de gemeenschappelijke ruimtes zijn analogieën te vinden naar delen van de stad zoals Wola, Srodmiescie en Zoliborz. Sommige zijn duidelijk zichtbaar, zoals het grote plan van Warschau, terwijl andere subtieler zijn, zoals de ovale vorm van de receptiebalies die verwijzen naar de Rotunda en het architectonische idee erachter - als het enige ronde object in de loodrechte structuur van de stad.

Het Royal Tulip Warsaw Apartments is niet alleen bedoeld voor de gasten van het hotel, maar ook voor de lokale gemeenschap. Het creëert interactie tussen het interieur en exterieur en brengt een vergeten ruimte weer tot leven. Het is een levendige en bruisende plek die de schoonheid van Warschau erkent en een stukje vergeten geschiedenis weer tot leven brengt.

Het project begon in 2019 in Warschau en werd voltooid op 18 mei 2022. Het team van Tremend, bestaande uit Magdalena Federowicz-Boule, Kama Kowacz, Daria Cichoń, Renata Kuczera, Emilia Karwowska-Łasocha, Paulina Szarzec, Aleksandra Falba, Aleksander Dymkowski, Dawid Stawowy, Maciej Jasina en Marta Idczak, heeft met dit ontwerp een unieke en inspirerende ruimte gecreëerd.

Het Royal Tulip Warsaw Apartments is bekroond met de prestigieuze Silver A' Design Award in 2023 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze award erkent ontwerpen van topkwaliteit die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Het ontwerp van het Royal Tulip Warsaw Apartments toont een opmerkelijk niveau van excellentie en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Voor meer informatie en afbeeldingen van het Royal Tulip Warsaw Apartments, bezoek de website van Tremend. Fotografie door Piotr Gęsicki.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Magdalena Federowicz-Boule
Afbeeldingscredits: Tremend Photography by Piotr Gęsicki
Projectteamleden: Magdalena Federowicz-Boule, Kama Kowacz, Daria Cichoń, Renata Kuczera, Emilia Karwowska-Łasocha, Paulina Szarzec, Aleksandra Falba, Aleksander Dymkowski, Dawid Stawowy, Maciej Jasina, Marta Idczak
Projectnaam: Royal Tulip Warsaw Apartments
Projectklant: Magdalena Federowicz-Boule


Royal Tulip Warsaw Apartments IMG #2
Royal Tulip Warsaw Apartments IMG #3
Royal Tulip Warsaw Apartments IMG #4
Royal Tulip Warsaw Apartments IMG #5
Royal Tulip Warsaw Apartments IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp