Tussen Licht en Gang: Een Moderne Herontwikkeling van een Woonhuis

Een Ontwerp van Ming Kai Hsu

Inleiding:

Na een grondige analyse van de voorkeuren, leefgewoonten en huidige situatie van de klant, heeft ontwerper Ming Kai Hsu dit 30 jaar oude huis opnieuw vormgegeven met een gevoel van technologie, moderniteit en S-vormige curven. Door middel van slimme ruimtelijke indeling, houten materialen en natuurlijk licht heeft hij het ongemak van de bewoners in het verleden aangepakt en een levendige en verfijnde woonomgeving gecreëerd.

Deze unieke herontwikkeling heeft verschillende sterke punten en kenmerken die het onderscheiden van andere ontwerpen. Zo heeft de ontwerper het probleem van een raam tegenover de deur aangepakt door een S-vormige kast toe te voegen tussen de woonkamer en de eetkamer. Dit zorgt voor een duidelijke scheiding van de verschillende ruimtes en creëert tegelijkertijd een visueel interessant element door het gebruik van een luspatroon. Daarnaast heeft de ontwerper een gevoel van technologie gecreëerd in de gang naar de slaapkamer door middel van een doordachte plaatsing van dimbare verlichting, waardoor diverse sferen gecreëerd kunnen worden.

De realisatie van dit ontwerp is mogelijk gemaakt door het gebruik van verschillende materialen en technieken. Zo zijn er massief houten roosters, geborsteld staal fineer, eikenhouten vloeren, graniet, LED-lineaire verlichting, gelakt glas, geïmporteerde tegels, een ingebouwd bad van FRP, amberkleurige spiegels en emulsieverf gebruikt.

De specificaties van dit ontwerp omvatten een oppervlakte van ongeveer 99,174 vierkante meter, met drie slaapkamers en twee woonkamers, inclusief de entree, woonkamer, eetkamer, keuken, slaapkamer en kleedkamer.

De interactie met dit ontwerp is gericht op het verbeteren van het comfort en het gemak voor de bewoners. Door de schaal van de woonkamer en de hoofdslaapkamer aan te passen en de muur op het balkon te verwijderen, is er meer ruimte gecreëerd in de woonkamer en het achterbalkon. Daarnaast is er geluidsabsorberend schuim geïnstalleerd op de vloer om geluidsoverlast van boven te verminderen en een comfortabele en ongestoorde leefomgeving te bieden.

Dit ontwerp is gerealiseerd in december 2019 in Taipei City, Taiwan. Het is tot stand gekomen na uitgebreid onderzoek naar de wensen en behoeften van de klant. Door het gebruik van houten materialen in combinatie met graniet, LED-verlichting, spiegels en geïmporteerde tegels is er een levendige en verfijnde woonomgeving gecreëerd. De openbare ruimte wordt gekenmerkt door een S-vormige gebogen schoenenkast, die dient als een scheiding tussen verschillende functionele kenmerken. In de privéruimte is er een lichtgalerij op de gang gecreëerd, waardoor de bewoner een rustgevende overgang heeft naar de slaapkamer en een goede nachtrust kan ervaren.

Het ontwerp van Ming Kai Hsu kende enkele uitdagingen, zoals het verbeteren van het ongemak van de bewoners en het creëren van een gebogen schoenenkast met een uniforme roosterindeling en de juiste plaatsing van elektriciteitskabels. Daarnaast was het installeren van geluidsabsorberend schuim op de vloer een technische uitdaging. Deze uitdagingen zijn echter succesvol overwonnen en hebben bijgedragen aan het uiteindelijke resultaat.

Al met al is Tussen Licht en Gang een modern en technologisch woonhuis dat voldoet aan de wensen van de bewoners. Met zijn ruime indeling, gebruik van natuurlijk licht en hoogwaardige materialen straalt het ontwerp een gevoel van luxe en verfijning uit. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp de Bronze A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp.

Afbeeldingcredits: Aaron

Belangrijke opmerking: Dit artikel is vertaald en geschreven volgens de redactionele richtlijnen van ons tijdschrift. Het is bedoeld om de essentie van het oorspronkelijke ontwerp en de boodschap van de ontwerper over te brengen in een heldere en beknopte stijl.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ming Kai Hsu
Afbeeldingscredits: Aaron
Projectteamleden: Ming-Kai Hsu
Projectnaam: Between Light and Corridor
Projectklant: Ming Kai Hsu


Between Light and Corridor IMG #2
Between Light and Corridor IMG #3
Between Light and Corridor IMG #4
Between Light and Corridor IMG #5
Between Light and Corridor IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp