Andalusisch Dak: Een Uniek Ontwerp dat de Arabische Majlis Combineert met Spaanse Stijl

Een Ontwerp van Engy ElGohary

Inleiding

Het Andalusische dak is een uniek ontwerp dat de Arabische majlis combineert met de kleurrijke en patroonrijke Spaanse stijl. Dit ontwerp is geïnspireerd op de mix van culturen en elementen die zo kenmerkend zijn voor de Andalusische stijl. Het resultaat is een interieurontwerp dat zowel artistiek als sociaal onconventioneel is, en een rijke en ontspannen sfeer creëert.

De Andalusische stijl staat bekend om zijn rijke kleurenpalet, betegelde accenten, stucwerk muren, moderne meubels, gipsen bogen en zichtbare balken. Deze elementen geven de ruimte een romantische Spaanse uitstraling. Het middelpunt van het ontwerp is een fontein die zorgt voor een ontspannend geluid en een gevoel van rust.

Een opvallend kenmerk van dit ontwerp is het gebruik van planten om een ontspannen sfeer te creëren en dimensie aan de ruimte toe te voegen. Planten zijn betaalbaar en gemakkelijk verkrijgbaar, en voegen een vleugje groen toe zonder de ogen te vermoeien. Daarnaast zijn er specifieke vormen van mozaïeken gebruikt om de vloer te versieren, wat bijdraagt aan de unieke uitstraling van het ontwerp.

Het Andalusische dak is gerealiseerd met behulp van verschillende technologieën. Het begon met het maken van schetsen en 2D-tekeningen met behulp van AutoCAD. Vervolgens werden deze tekeningen geëxporteerd naar 3ds Max om ze naar een driedimensionale ruimte te transformeren. Daarna werden de kleuren, materialen, verlichting, decoratie en meubels gekozen. Het ontwerp werd uiteindelijk gerenderd met behulp van de V-Ray-engine en bewerkt met Photoshop.

De technische specificaties van het ontwerp zijn als volgt: een breedte van 8000 mm, een diepte van 16000 mm en een hoogte van 3700 mm. De muren zijn voorzien van gipsen bogen met Andalusische decoratieve motieven en traditioneel stucwerk. De vloer is betegeld met hoogwaardige Marokkaanse tegels van keramiek.

Het Andalusische dak is een interieurontwerp dat perfect past bij mensen die op zoek zijn naar een luxueuze en bohemien levensstijl. Het combineert de Arabische majlis met de Spaanse stijl en creëert zo een unieke en levendige ruimte.

Het project voor het Andalusische dak begon in augustus 2020 in Alexandrië, Egypte en is momenteel in aanbouw in Riyad, Saudi-Arabië. Het ontwerp is ontstaan uit uitgebreid onderzoek naar materialen, meubels en kleuren die passen bij de Andalusische stijl. Het doel was om een harmonieuze combinatie te creëren van ruimte, comfort en functionaliteit.

Het Andalusische dak is bekroond met de Silver A' Design Award in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Het ontwerp is geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en roept positieve gevoelens van verwondering en bewondering op.

Het Andalusische dak is een uniek ontwerp dat de Arabische majlis combineert met de kleurrijke en patroonrijke Spaanse stijl. Het creëert een levendige en ontspannen sfeer en is een perfecte keuze voor mensen die op zoek zijn naar een luxueuze en bohemien levensstijl.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Engy Mohamed Aly El Gohary
Afbeeldingscredits: Engy Mohamed Aly El Gohary
Projectteamleden: Engy El-Gohary Hassan Khateeb
Projectnaam: Andalusian Roof
Projectklant: Engy Mohamed Aly El Gohary


Andalusian Roof IMG #2
Andalusian Roof IMG #3
Andalusian Roof IMG #4
Andalusian Roof IMG #5
Andalusian Roof IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp