Life Live: Een Mix van Japanse en Moderne Stijl

Een Uniek Woonproject van Yhousedesign

Inleiding

Life Live, een project van Yhousedesign, is een uniek woonproject dat is geïnspireerd op de groei van de kinderen van de klant. Vanaf het moment van inbakeren tot het leren kruipen, is de vitaliteit duidelijk zichtbaar. Het ontwerpteam heeft gebruik gemaakt van grote kleurblokken om een moderne stijl te creëren, met oog voor detail en transparantie. Daarnaast wilde de klant directe toegang tot de keuken vanuit de foyer vermijden en was er behoefte aan voldoende ruimte om de spullen van de baby op te bergen, om zo de geest van 'thuis als leven, leven als thuis' over te brengen.

Unieke Eigenschappen

In de moderne ruimte heeft het ontwerpteam het natuurlijke licht en het uitzicht van de bovenste verdiepingen behouden door middel van doordachte ontwerpen en visuele onderbrekingen. Doordringende ontwerpen zijn te vinden in kasten, roosters, plafondhoogtes, enzovoort. Kasten en roosters zorgen voor een dieptewerking in de omgeving. In het openbare gedeelte zorgt de grijstint voor een harmonieuze visuele uitdrukking door de hoogteverschillen in de ruimte met elkaar te verbinden. Op deze manier wordt het vloer-tot-plafond effect verlengd en versterkt, en wordt het aangevuld met het licht van de vloer-tot-plafond ramen.

Realisatietechnologie

De gebruikte bouwmaterialen zijn onder andere KD fineer, roosters, witte en grijze systeempanelen, houtfineer, milieuvriendelijke verf, aluminium frames, glas, bakverf, enzovoort. Dit project betrof een ruimte die meer dan 5 jaar ongebruikt was gebleven. Het ontwerpteam heeft voldaan aan de wensen van de klant voor een moderne Japanse stijl en heeft de oorspronkelijke vloer gepolijst om de kosten van extra materialen te verminderen.

Specificaties

Het project is een tweedehands appartement op de 16e verdieping. Het heeft een totale oppervlakte van 102,4 vierkante meter, met 3 plus 1 kamers, een woonkamer en een eetkamer. De indeling is gericht op het behouden van natuurlijk licht. Het openbare gedeelte heeft een niet-gesegmenteerd plan, met opbergkasten aan de gevel om aan de behoeften van de klant te voldoen. In het privégedeelte is een schuifhouten deur geïnstalleerd in combinatie met de tv, waardoor de wand flexibel kan worden verplaatst. Dit vermijdt niet alleen het veelvoorkomende Chinese Feng-Shui probleem, maar maakt ook de positionering van balken boven mogelijk en biedt flexibel gebruik van de gevel voor opslag.

Interactie

Het project is het resultaat van voortdurende communicatie en consensusvorming tussen het ontwerpteam en de klant om het ideale 'thuisgevoel' van de klant te bereiken. Het ontwerpteam heeft opbergkasten in elke ruimte geïnstalleerd en een mix van Japanse en moderne grijstinten gecreëerd die zowel bij de functie als bij de stijl passen.

Locatie en Tijdsbestek

Het project is in september 2021 in Taiwan voltooid.

Onderzoek

Het project is gedecoreerd met de favoriete houtnerf van de klant en enkele donkere kleurblokken, waardoor een uniek ontwerp ontstaat dat Japanse en moderne elementen combineert. Tegelijkertijd zorgt de open kast voor een verfijnde uitstraling van de ruimte. De frisse houtnerf met verschillende kleuren kan tekortkomingen elimineren en de voordelen van de ruimte versterken. De donkere kleur van de gevel zorgt voor een visueel focuspunt in de ruimte, terwijl de lichte kleur van de houtnerf het beklemmende gevoel van de balk kan oplossen.

Uitdagingen

Het 16 verdiepingen tellende gebouw heeft grote en lage kolommen, en de positie van de elektriciteitskast op de tv-wand moest goed worden gepland in de indeling, anders zou er ruimteverspilling zijn geweest. Het ontwerpteam heeft gekozen voor een doordringend ontwerp om het interieur een verhoogd en vergroot gevoel te geven. Bovendien zijn de opbergkasten gepositioneerd in de elektriciteitskast, zodat de toegangsdeur geopend kan worden om de doordringende kasten te onthullen. Tot slot zijn de opbergkasten en de tv-wand esthetisch vormgegeven met een breekpunt om de ruimte zijn meest natuurlijke uitstraling te geven.

Design Notities

In een mix van Japanse en moderne stijl is Life Live een plek waar het gezin gelukkig kan leven. Met de geboorte van een kind zal dit project een plek zijn waar hij en zijn familie vele seizoenen samen zullen doorbrengen. De visuele presentatie van grijstinten ondersteunt het gevoel van betrouwbaarheid en vertrouwen, terwijl de schone, afgeronde vormen zacht en krachtig zijn. De ruimte is zowel een warm thuis als een veilige haven.

Awards en Erkenning

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie incorporeren, sterke technische en creatieve vaardigheden tentoonspreiden en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.

Afbeeldingscredits

Fan-Yu Shen, Wu Zoey

Artikel door Yhousedesign


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: FAN-YU SHEN, ZOEY WU
Afbeeldingscredits: Fan-Yu Shen, Wu Zoey
Projectteamleden: yhousedesign
Projectnaam: Life Live
Projectklant: FAN-YU SHEN, ZOEY WU


Life Live IMG #2
Life Live IMG #3
Life Live IMG #4
Life Live IMG #5
Life Live IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp