ServiceNow: Een Uniek Ontwerp voor Kantoorinterieur

Een kijkje in het ontwerp van Shirli Zamir

ServiceNow, een toonaangevend bedrijf op het gebied van technologie en innovatie, heeft onlangs een nieuw kantoorinterieur ontworpen in Petah Tikva, Israël. Het ontwerp, gemaakt door de getalenteerde ontwerper Shirli Zamir, is een perfecte mix van functionaliteit, stijl en duurzaamheid.

Het ontwerp van ServiceNow is geïnspireerd op het concept van een "buurt" en heeft als doel een omgeving te creëren die werknemers in staat stelt om efficiënt te werken en tegelijkertijd een gevoel van gemeenschap en samenwerking bevordert. Zamir en haar team hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de betekenis van een buurt en hoe dit concept kan worden toegepast op de werkomgeving.

De belangrijkste kenmerken van het ontwerp zijn de unieke partities en de keuze voor gerecyclede en lokale materialen. De partities, die een bijna tribaal uiterlijk hebben met dunne lijnen en diagonale kruisingen, zijn het middelpunt van het ontwerp en zorgen voor een visuele scheiding tussen verschillende werkruimtes. Deze partities zijn niet alleen functioneel, maar dragen ook bij aan de esthetiek van het kantoor.

Wat het ontwerp van ServiceNow echt onderscheidt, is het gebruik van gerecyclede materialen. Zamir en haar team hebben gerecycled hout gebruikt voor het keukeneiland in de cafetaria en de tribune. Het houten blad van het keukeneiland rust op gerecyclede bouwblokken, waardoor een uniek en duurzaam ontwerp ontstaat.

Het kantoor van ServiceNow beslaat een oppervlakte van 1800 vierkante meter, inclusief een nieuw gedeelte in een nieuw gebouw en een gerenoveerd gedeelte in het oorspronkelijke gebouw. De twee gebouwen zijn met elkaar verbonden en vormen samen één groot kantoor.

Het ontwerp van ServiceNow is niet alleen functioneel, maar ook interactief. Het omvat een ruime ontvangsthal, een klantgerichte vergaderruimte, trainingsruimtes, een cafetaria, formele en informele vergaderruimtes, open telefooncabines en een buurtwerkruimte. Daarnaast is er ook een speelkamer en een grote vergaderruimte met een houten tribune.

Het ontwerpproces van ServiceNow begon in oktober 2019 en werd in oktober 2020 voltooid. Het project werd volledig in Israël uitgevoerd en heeft veel lof ontvangen vanwege zijn unieke ontwerp en duurzaamheidskenmerken.

Het ontwerp van ServiceNow, gemaakt door Shirli Zamir en haar team, is bekroond met de prestigieuze Silver A' Design Award in 2021. Deze prijs erkent ontwerpen van topkwaliteit die uitblinken in creativiteit, technische kenmerken en innovatie. Het ontwerp van ServiceNow heeft niet alleen een positieve impact op de werknemers, maar ook op de bezoekers en de algehele werkomgeving.

ServiceNow heeft met dit unieke ontwerp bewezen dat functionaliteit en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Het kantoorinterieur is niet alleen een inspiratiebron voor andere bedrijven, maar ook een voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan een betere werkomgeving.

Met het ontwerp van ServiceNow heeft Shirli Zamir een nieuwe standaard gezet voor kantoorinterieurontwerp en bewezen dat duurzaamheid en stijl perfect samengaan. Het is een ware inspiratiebron voor de industrie en een voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan een betere werkomgeving.

Beeldcredits: Yoav Peled - Peled Studio


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: SHIRLI ZAMIR DESIGN STUDIO
Afbeeldingscredits: Yoav Peled - Peled Studio
Projectteamleden: Shirli Zamir Ayelet Goren
Projectnaam: ServiceNow
Projectklant: SHIRLI ZAMIR DESIGN STUDIO


ServiceNow IMG #2
ServiceNow IMG #3
ServiceNow IMG #4
ServiceNow IMG #5
ServiceNow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp