135 Jardins: Een Iconisch Residentieel Gebouw in Balneario Camboriu

Een Uniek Ontwerp van Rodrigo Kirck

Inleiding

135 Jardins is een opvallend residentieel en commercieel project in Balneario Camboriu, Brazilië. Het is ontworpen door Rodrigo Kirck en zijn team met als doel een iconisch gebouw te creëren dat zich onderscheidt van de vele andere gebouwen in de stad. Het ontwerp is geïnspireerd op de modernistische architectuur en presenteert een pure en monolithische vorm.

Kenmerken van het Ontwerp

Het 135 Jardins-project is ontworpen als een prisma, waarbij de woontoren verbonden is met de basis en het winkelgebied. Deze positionering zorgt ervoor dat het project zich onderscheidt van de concurrentie op de markt. Het gebouw is gemaakt van beton, glas, mobiele windschermen, verzinkt staal, ACM aluminium composietmateriaal en LED-verlichting.

Met 40 verdiepingen en 62 wooneenheden tot 178,56 vierkante meter, biedt het project ook 1.748,27 vierkante meter aan recreatieve ruimtes met 25 verschillende opties. Daarnaast zijn er 4 parkeerplaatsen voor de begane grond winkels, 26 parkeerplaatsen voor openbaar gebruik en 135 parkeerplaatsen voor de bewoners. Slechts 2 eenheden per verdieping zorgen voor een groter uitzicht. Het gebouw heeft ook 7 opslagruimtes op de begane grond en een entreehal met dubbele hoogte en conciërgediensten.

Unieke Eigenschappen

Wat dit ontwerp echt uniek maakt, is de combinatie van klassiek design en innovatie. Het gebouw fungeert als een sculptuur en een icoon in de stedelijke omgeving. Het is een referentiepunt in de stad en biedt bewoners een luxueuze hotelervaring met een groot en complex recreatiegebied dat geïntegreerd is met veel groen en open ruimtes.

Locatie en Tijdlijn

Het 135 Jardins-project is gestart in september 2019 in Balneario Camboriu, Santa Catarina, Brazilië. Het is momenteel in aanbouw en naar verwachting gereed in 2024.

Conclusie

Met zijn tijdloze en asymmetrische ontwerp is 135 Jardins een opvallend gebouw dat de skyline van Balneario Camboriu zal verrijken. Het combineert modernistische concepten met luxe en glamour, en legt de nadruk op de relatie met de omgeving en de toekomst. Dit project is terecht bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Architectuur, Bouw en Structuur.

Image Credits:

Afbeelding #1: Illustrator Diogo Poffo, Improov Bureau, Images, 2019.

Afbeelding #2: Illustrator Diogo Poffo, Improov Bureau, Images, 2019.

Afbeelding #3: Architect Rodrigo Kirck, Renders, 2019.

Afbeelding #4: Illustrator Diogo Poffo, Improov Bureau, Images, 2019.

Afbeelding #5: Illustrator Diogo Poffo, Improov Bureau, Images, 2019.

Awards en Erkenning:

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het 135 Jardins-project is erkend voor zijn technische en creatieve vaardigheden en zijn bijdrage aan de stedelijke omgeving.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Rodrigo Kirck
Afbeeldingscredits: Image #1: Illustrator Diogo Poffo, Improov Bureau, Images, 2019. Image #2: Illustrator Diogo Poffo, Improov Bureau, Images, 2019. Image #3: Architect Rodrigo Kirck, Renders, 2019. Image #4: Illustrator Diogo Poffo, Improov Bureau, Images, 2019. Image #5: Illustrator Diogo Poffo, Improov Bureau, Images, 2019.
Projectteamleden: Rodrigo Kirck, Bruno Bianchini, Katarine Schmitt, Giovana Coelho, Alexandre Rodrigues and Rodrigo Bassani.
Projectnaam: 135 Jardins
Projectklant: Rodrigo Kirck


135 Jardins IMG #2
135 Jardins IMG #3
135 Jardins IMG #4
135 Jardins IMG #5
135 Jardins IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp