Constellation: Innovatieve Verpakking voor Zippo-aanstekers

Een Limited Edition Collectie die de Sterrenhemel Verlicht

Inleiding

De Constellation-verpakking is een innovatief ontwerp dat speciaal is ontwikkeld voor Zippo-aanstekers. Deze limited edition collectie, ontworpen door Sunhwa Lee en Wenyuan Chen, is geïnspireerd op de verschillende sterrenbeelden van de dierenriem. Met slechts honderd exemplaren is deze verpakking een exclusieve toevoeging aan de Zippo-collectie.

De verpakking is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het ontwerp is geïnspireerd op een ruimteschip en heeft een eenvoudig en abstract patroon dat de schoonheid van de sterrenhemel weerspiegelt. Het is een ware blikvanger.

Deze verpakking heeft unieke eigenschappen die het onderscheiden van andere ontwerpen. Het trekt de gebruiker aan door op te lichten. De lichten worden één voor één ingeschakeld en kunnen worden verbonden om verschillende sterrenbeelden te vormen. Dit versterkt niet alleen het esthetische aspect van de verpakking, maar benadrukt ook het concept op een unieke manier. De aanstekers kunnen direct op de verpakking worden geplaatst dankzij magneten aan de onderkant. Bovendien kan de verpakking worden gebruikt als displaytool. Door een driehoekige staaf aan de achterkant uit te trekken, kan de verpakking rechtop staan en de aanstekers worden tentoongesteld.

De verpakking is gemaakt van duurzame materialen. Het bedrijf heeft gekozen voor voornamelijk papier om de impact op het milieu te minimaliseren.

De verpakking heeft een afmeting van 435x435x123 mm voor de buitenkant en 365x75 mm voor de binnenplaat.

De interactie met de verpakking is eenvoudig en intuïtief. Het lichteffect schijnt door de kleine stipjes op het oppervlak van de verpakking. Aan het einde van het effect ademen de lichten langzaam. Het effect kan worden opgeladen met een bijgeleverde USB-kabel en gaat twaalf uur mee wanneer het volledig is opgeladen. Het effect kan eenvoudig worden in- en uitgeschakeld met een schakelaar die in de verpakking is geïnstalleerd. Hierbij is rekening gehouden met de kosten en energie-efficiëntie.

Het ontwerpproces van de Constellation-verpakking begon in april 2020 en werd in februari 2021 in China gelanceerd.

Het ontwerpteam, bestaande uit Senior Communication Designer SunHwa Lee en Senior Product Innovation Manager WenYuan Chen, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de markt en de doelgroep. Ze wilden Zippo-enthousiastelingen en trouwe consumenten aanspreken die regelmatig producten van het merk verzamelen.

Het ontwerpteam heeft verschillende uitdagingen moeten overwinnen om het lichteffect te realiseren. Ze hebben samengewerkt met verschillende ingenieurs gedurende meer dan twee maanden om een nieuw lichtprogramma te ontwikkelen dat specifiek bij het ontwerp past. Na verschillende tests is het effect succesvol geïnstalleerd en aan de verpakking bevestigd.

De Constellation-verpakking is een weerspiegeling van de kernwaarde van Zippo: "We inspire." Het is een limited edition collectie die Zippo-enthousiastelingen aanspreekt en de sterrenhemel tot leven brengt. Met zijn unieke ontwerp en innovatieve functies is deze verpakking een ware blikvanger.

De Constellation-verpakking heeft de Golden A' Design Award gewonnen in de categorie Packaging Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan opmerkelijke en baanbrekende ontwerpen die uitblinken in hun creativiteit en impact op de wereld.

©copyright, 2020, alle ingediende foto's, illustraties en video's, Creative Center Shanghai - Zippo (China) Outdoor Products Co., Ltd.

Registrant's naam: ZIPPO MANUFACTURING COMPANY Trademark No.347274 Het handelsmerk onder Reg. No. 347274 in Klasse 34 is goedgekeurd voor verlenging. De geldigheidsduur van de registratie is verlengd tot 29 april 2029.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wenyuan Chen
Afbeeldingscredits: ©copyright, 2020, all the submitted photography, illustration, and video, Creative Center Shanghai - Zippo (China) Outdoor Products Co., Ltd.
Projectteamleden: Senior Communication Designer: SunHwa Lee Senior Product Innovation Manager: WenYuan Chen
Projectnaam: Constellation
Projectklant: Wenyuan Chen


Constellation IMG #2
Constellation IMG #3
Constellation IMG #4
Constellation IMG #5
Constellation IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp