Leafy Relaxing Home: Een Licht Luxe Appartement met Natuurlijke Elementen

Een Ontwerp van Tsai Yu Chang

Inleiding:

Dit artikel introduceert het prachtige ontwerp van het Leafy Relaxing Home, een appartement ontworpen door de getalenteerde Tsai Yu Chang. Met een focus op natuurlijke elementen en een licht luxe uitstraling, biedt dit ontwerp een harmonieuze en ontspannende leefomgeving voor een gezin van drie. Laten we eens kijken naar de unieke kenmerken en inspiratie achter dit project.

Ontwerper Tsai Yu Chang heeft het Leafy Relaxing Home ontworpen om de temperamenten en voorkeuren van het gezin van drie te weerspiegelen. Het ontwerp is geïnspireerd op de natuur en roept beelden op van een harmonieus gezin. De gebruikte materialen, zoals elmwood, vertegenwoordigen de verschillende persoonlijkheden binnen het gezin. Donkere kleuren en rotsachtige texturen symboliseren de voorzichtigheid van de vader, terwijl marmer en delicate metallic lijnen de scherpzinnigheid van de moeder impliceren. De texturen van de materialen brengen een natuurlijke sfeer in deze stedelijke woning.

Een van de unieke eigenschappen van het Leafy Relaxing Home is de transformatie van de ruimte zonder de configuratie te veranderen. Met behulp van functionele volumes en structurele balken is het appartement omgetoverd tot een lichte en ruime woning met meerdere toepassingen. Marmer is subtiel geïntegreerd in kleine ruimtes om een vleugje luxe toe te voegen. De materialen zijn zorgvuldig gekozen in neutrale kleuren en een palmblad-thema muur dient als het middelpunt van de tropische sfeer. Het samenspel van gedempte kleuren en hoge helderheid zorgt voor een elegant en verfijnd ontwerp.

Met een beperkt budget is het Leafy Relaxing Home ontworpen met slimme oplossingen. Een opvallende muur met een tropisch regenwoudprint verandert de sfeer van de ruimte, terwijl P-Tex de mogelijkheid biedt om periodiek te veranderen en te hergebruiken. Houtfineer zorgt voor een natuurlijke uitstraling, terwijl marmer in de woonkamer en keuken zorgt voor een romantische sfeer. In de slaapkamer is marmer gecombineerd met metallic lijnen en gebogen platen voor een verfijnde touch. Andere ruimtes zijn bewust neutraal gehouden om de visuele en tactiele variaties van materialen te benadrukken.

Het Leafy Relaxing Home maakt gebruik van slimme ontwerpkeuzes om de functionaliteit te verbeteren. De structurele balk, die voorheen verborgen was in het plafond, vormt nu de belangrijkste as door de woon- en eetkamer en creëert een duidelijke grens en een geleide bewegingsstroom. De rechte lijn vergroot de ruimte en integreert gemeenschappelijke ruimtes, terwijl houten lamellen de keuken en eethoek definiëren. Hangende verlichting en een wijnrek benadrukken de hoogte van het plafond. De verticale en horizontale assen echoën elkaar en onthullen een georganiseerde en gelaagde schoonheid.

Het Leafy Relaxing Home is gerealiseerd in Taiwan, Kaohsiung en het project duurde van september tot december 2020. Het ontwerp is gebaseerd op grondig onderzoek naar de leefgewoonten van de eigenaren. Door het herdefiniëren van verschillende ruimtes en het creëren van geschikte leefomstandigheden, is het appartement getransformeerd van een donkere en rommelige ruimte naar een lichte en functionele woning.

Het Leafy Relaxing Home heeft een welverdiende erkenning gekregen en is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieur, Winkel- en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van Tsai Yu Chang wordt geprezen om zijn integratie van beste praktijken en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.

Met het Leafy Relaxing Home heeft Tsai Yu Chang een prachtig ontwerp gecreëerd dat natuurlijke elementen combineert met een licht luxe uitstraling. Het appartement biedt een harmonieuze en ontspannende leefomgeving voor het gezin van drie. Het gebruik van materialen, de slimme indeling en de aandacht voor detail maken dit ontwerp uniek en inspirerend. Het Leafy Relaxing Home is een ware blikvanger en een voorbeeld van uitmuntendheid in het ontwerpveld.

Afbeelding Credits: Fotograaf/Moooten Studio


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chang Thai Yu
Afbeeldingscredits: Photographer/Moooten Studio
Projectteamleden: Chang Thai Yu
Projectnaam: Leafy Relaxing
Projectklant: Chang Thai Yu


Leafy Relaxing IMG #2
Leafy Relaxing IMG #3
Leafy Relaxing IMG #4
Leafy Relaxing IMG #5
Leafy Relaxing IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp