Circle of Life: Een Moderne en Kwalitatieve Woning

Een Ontwerp van Jeff Hsu

Inleiding

De Circle of Life is een uniek woningontwerp dat is geïnspireerd door de sprankelende wateren en bergen aan de oevers van Tamsui. Het ontwerp combineert het idee van familiereünie met de kenmerken van de cirkel in verschillende vakgebieden, zoals ruimtebeweging en software. Het resultaat is een moderne en kwalitatieve woning die verschillende materialen en elementen gebruikt om een harmonieuze en functionele leefruimte te creëren.

De Circle of Life maakt gebruik van de cirkel als medium voor de transformatie van de ruimte. Bij binnenkomst wordt de woonkamer gevormd door twee cirkels die met elkaar verbonden zijn. De gelaagde boogruimtes zijn ingebouwd in de wanden van de veranda, en een gouden cirkelvormige grens wordt gebruikt om het plafond te definiëren en te doorboren. Dit zorgt ervoor dat functionele apparatuur subtiel wordt bedekt en dat het veld slim wordt verdeeld door middel van halfdoorzichtige mandgeometrie. Door het gebruik van keramische tegels en houten vloeren als regionale grens, worden de verticale assen van de gangen en het familierustgebied gepland.

Het ontwerp van de Circle of Life is gerealiseerd door verschillende "cirkel" elementen te gebruiken om de betekenis van "reünie" in elke ruimte te versterken. De snijgebogen wanden in de ruimte worden versterkt door spiegelreflecties, trapkasten, lampenkappen in de vorm van gouden bladeren en ingebouwde ijzeren trappen. Deze elementen vertegenwoordigen natuurlijke beelden zoals bergen, zon en rivieren, en creëren een ecologisch beladen landschap in de woning.

Technisch gezien combineert de Circle of Life de arrangementen van moderne industriële elementen met verschillende materialen om een helder en praktisch uiterlijk te creëren. Door het gebruik van vooraf ingebedde ijzeren onderdelen worden lege planken en leuningen tentoongesteld zonder dat ze op de grond vallen. Hierbij wordt zowel functionaliteit als esthetiek in overweging genomen.

Het ontwerp van de Circle of Life is gerealiseerd door een team van getalenteerde ontwerpers, waaronder Jeff Hsu en Howard Liu. Hun samenwerking heeft geleid tot een unieke en kwalitatieve woning die moderniteit en eenvoud combineert.

De Circle of Life is ontworpen met het oog op gezinsinteractie en veiligheid. De cirkelvormige elementen in het meubilair en de decoraties zorgen voor een gevoel van veiligheid en harmonie. De kleurrijke configuratie en speelse sfeer creëren een levendige en aangename omgeving voor kinderen.

Het project voor de Circle of Life begon in juli 2019 en werd voltooid in februari 2020 in New Taipei City, Taiwan. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar het gebruik van "cirkel" materialen om een veilige en harmonieuze leefomgeving voor kinderen te creëren.

Het ontwerp van de Circle of Life bracht verschillende uitdagingen met zich mee, zoals het creëren van een trap zonder externe ondersteuning en het selecteren van materialen met de juiste veiligheidskenmerken. Het prototype van het ontwerp vereiste een zorgvuldige planning en uitvoering om de beoogde ruimtelijke ervaring te bereiken.

De Circle of Life is een ontwerp dat de cirkel als medium gebruikt om een moderne en kwalitatieve woning te creëren. Het ontwerp weerspiegelt natuurlijke landschappen en menselijke sentimenten, en biedt een harmonieuze en functionele leefruimte voor het hele gezin.

Afbeelding credits: NEW ENVIRONMENT INTERIOR DESIGN

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. Het ontwerp van de Circle of Life combineert technische en creatieve vaardigheden en draagt bij aan het creëren van een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: JEFF HSU, HOWARD LIU
Afbeeldingscredits: NEW ENVIRONMENT INTERIOR DESIGN
Projectteamleden: JEFF HSU HOWARD LIU
Projectnaam: Circle of Life
Projectklant: JEFF HSU, HOWARD LIU


Circle of Life IMG #2
Circle of Life IMG #3
Circle of Life IMG #4
Circle of Life IMG #5
Circle of Life IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp