Blooming City: Een Verfijnd Ontwerp voor een Verkoopcentrum

Een Unieke Samensmelting van Traditionele en Moderne Elementen

De ontwerper Rey Yaw heeft zich laten inspireren door de prachtige natuurlijke schoonheid van de Lingnan-regio en heeft deze vertaald naar een modern verkoopcentrum genaamd Blooming City. Het ontwerp combineert traditionele Lingnan-architectuur met moderne technieken en materialen om een unieke en verfijnde ruimte te creëren.

Het ontwerp van Blooming City onderscheidt zich door het gebruik van innovatieve materialen en technieken. In plaats van zware houten en glazen materialen, heeft de ontwerper gekozen voor een lichtgewicht metalen en acryl Manchurian bloemraamscherm. Dit zorgt voor een soepele interactie tussen licht en schaduw in de ruimte, terwijl de creatieve kenmerken van de Lingnan School of painting behouden blijven.

Het verkoopcentrum beslaat een totale oppervlakte van 1450 vierkante meter en is gelegen in Guangzhou. Het project werd gestart in oktober 2021 en voltooid in juli 2022. Het ontwerp is gebaseerd op de Lingnan-architecturale cultuur, die bekend staat om zijn kenmerkende stijl van "binnen afdichten en buiten openen". Dit concept van zelfconsistentie en tolerantie naar buiten toe is ook terug te vinden in het ontwerp van Blooming City.

De interactie in de ruimte wordt gecreëerd door de LED-schermen, trappen, waterbar en theehoek. Deze elementen vormen het zwaartepunt van de recreatieruimte en zijn verbonden door kenmerkende Guangdong-culturele kenmerken. Hierdoor wordt niet alleen de traditionele esthetiek van de Guangdong-school gerepliceerd, maar wordt ook de herinnering aan het oude Guangdong levend gehouden.

Om de essentie van de Lingnan-cultuur te behouden, heeft de ontwerper historische artefacten verzameld, ontleed en opnieuw gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat de eeuwige humanistische geest wordt samengevoegd met het hedendaagse geometrische kader. Het samensmelten van traditionele en moderne architecturale technieken benadrukt niet alleen het thema van oude en nieuwe elementen, maar benadrukt ook het idee van vernieuwing.

Blooming City is een bekroond ontwerp en heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Dit prestigieuze ontwerpwedstrijd beloont creativiteit, expertise en innovatie. Het ontwerp van Blooming City wordt geprezen om zijn technische kenmerken en artistieke vaardigheden, en creëert een gevoel van verwondering en bewondering.

Met Blooming City heeft ontwerper Rey Yaw een unieke en verfijnde ruimte gecreëerd die de schoonheid van de Lingnan-regio weerspiegelt en tegelijkertijd moderne technieken en materialen omarmt. Het verkoopcentrum is een ware blikvanger en een eerbetoon aan de rijke cultuur en geschiedenis van Guangzhou.

Beeldcredits: Miangui Huang, Blooming City, 2022.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Rey Yaw
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Miangui Huang, Blooming City, 2022. Image #2: Photographer Miangui Huang, Blooming City, 2022. Image #3: Photographer Miangui Huang, Blooming City, 2022. Image #4: Photographer Miangui Huang, Blooming City, 2022. Image #5: Photographer Miangui Huang, Blooming City, 2022.
Projectteamleden: Chief Designer: Rey Yaw
Projectnaam: Blooming City
Projectklant: Rey Yaw


Blooming City IMG #2
Blooming City IMG #3
Blooming City IMG #4
Blooming City IMG #5
Blooming City IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp