Elegant Wonen: Een Harmonie van Design en Natuur

Wei Chen Sun creëert een residentieel meesterwerk dat de stedelijke levensstijl herdefinieert

Met een diep respect voor de omgeving en een verfijnde benadering van ruimtelijke planning, heeft Wei Chen Sun een residentieel ontwerp gecreëerd dat de grenzen van traditioneel wonen verlegt. Het ontwerp, Elegant Wonen, is een harmonieuze mix van materialen en kleuren die de natuurlijke schoonheid van de locatie weerspiegelen en tegelijkertijd de levensstijl van de bewoners ondersteunen.

De inspiratie voor Elegant Wonen is gebaseerd op het idee van respect voor de omgeving. De ruimtelijke planning, materialen en kleuren zijn harmonieus gemengd om de natuur van de plaats te weerspiegelen en te reageren op de levensstijl van de bewoners. Het ontwerp introduceert het prachtige stadsbeeld van Taipei 101 in het interieur van het gebouw, waardoor de bewoners na een hectische werkdag volledig kunnen ontspannen en genieten van een zalig huiselijk leven.

Wat dit ontwerp uniek maakt, is de effectieve regulatie van de binnenlucht en vochtigheidskwaliteit door het installeren van plafondtype verborgen airconditioningseenheden en ontvochtigingsapparatuur. Bovendien heeft de ontwerper een verfijnde en elegante toon geformuleerd vanuit de kenmerken van de media en de beweging, waardoor de bewoners een gevoel van rust en natuurlijkheid ervaren.

De technologie achter Elegant Wonen omvat een grondige renovatie van het interieur, waarbij de oorspronkelijke vloertegels werden verwijderd en de fundering opnieuw werd versterkt. Tegelijkertijd werd er waterdichtingswerk uitgevoerd om het probleem van waterlekkage aan te pakken. De vochtigheid van de omgeving vereist het gebruik van materialen en apparatuur voor vochtbestendigheid en ontvochtiging.

Met een oppervlakte van 106 vierkante meter, is het ontwerp gericht op het creëren van een ontspannen en onbelaste sfeer door middel van de ruimte. Het interieur is ontworpen om te voldoen aan de dynamische functie en stijl van de vrouwelijke bewoner, met veel verborgen opbergruimtes en een aparte kleedkamer. Het oorspronkelijke drie-slaapkamer ruimte is herontworpen tot een indeling van 2 slaapkamers, 1 woonkamer, 1 eetkamer, een kleedkamer en 2 badkamers.

Het project, voltooid in september 2022 in Taipei, Taiwan, heeft de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze dragen bij aan een betere wereld door het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, en zorgen voor voldoening en positieve gevoelens.

De uitdagingen van het ontwerpen van Elegant Wonen omvatten het overwinnen van creatieve, technische en onderzoeksproblemen. De lichtbron van de hele woning, of het nu gaat om inbouw, projector of indirecte verlichting, maakt voornamelijk gebruik van LED's, die niet alleen energie besparen maar ook voldoen aan de eisen van groen wonen. Het gebruik van natuurlijke massief houten materialen, laag formaldehyde systeempanelen en milieuvriendelijke emulsieverven zorgt voor een gezonde en veilige leefkwaliteit voor de bewoners en hun gezin.

De ware verfijning van design ligt niet in de opzichtige en pronkerige stijl, maar in de genezing en eerbied voor de vijf zintuigen. In het proces van het renoveren van het oude huis, heeft de ontwerper geen moeite gespaard om de kenmerken van de omgeving te onderzoeken en het uitgestrekte nachtzicht van Taipei 101 in het interieur te introduceren. Vanuit de vakkundige beheersing van materialen, proportie, kleur en andere details, om het leven van de bewoners comfortabeler en wonderbaarlijker te maken.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Chen Sun
Afbeeldingscredits: Image #1-5 Photographer Mikawei, Elegant Living, 2022.
Projectteamleden: Wei Chen Sun
Projectnaam: Elegant Living
Projectklant: Wei Chen Sun


Elegant Living IMG #2
Elegant Living IMG #3
Elegant Living IMG #4
Elegant Living IMG #5
Elegant Living IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp