Traders Club: Een Unieke Bar en Restaurantervaring

Een combinatie van klassiek design en interactieve technologie

Met de groei van de transnationale effectenhandel in Taiwan, heeft het ontwerp van de Traders Club zich gericht op jonge transnationale investeerders als doelgroep. Door het combineren van Britse klassiekers en realtime interactieve technologie, is er een bar en restaurant gecreëerd met een thema dat grenzen en tijd overstijgt. Hierbij zijn de concepten van gemeenschapsinteractie en informatie-uitwisseling geïntegreerd. Een dek-achtige ruimte kan worden toegevoegd met tijdelijke tafels, stoelen en projectieschermen om de grenzen van openheid, privacy aan te passen en te voldoen aan de flexibele behoeften van verschillende evenementen die mensen samenbrengen.

De Traders Club is een commerciële bar die is gerenoveerd vanuit een oud huis. Geïnspireerd door de New York Stock Exchange, worden boogvormen gebruikt om de visuele hoogte te vergroten en de balken en kolommen te verbergen. Verschillende zitontwerpen kunnen worden geïmplementeerd voor verschillende doeleinden, zoals gesprekken, bijeenkomsten of cursussen. Dit creëert een sociale ontmoetings- en interactieplek waar jonge investeerders 's avonds informatie over aandelen kunnen uitwisselen.

Om de beperkte hoogte van het oude huis op te lossen, zijn materialen zoals gebogen plafonds en spiegeloppervlakken geïntroduceerd om de visuele hoogte te vergroten. De balken en kolommen worden gebruikt om de verschillende functionele gebieden en zitvormen te definiëren. In het bargedeelte is de vorm van de open wijnkast ontworpen volgens de lijn en vorm van de balken en kolommen, waardoor het een visueel middelpunt in de ruimte wordt.

De Traders Club biedt verschillende niveaus van functionaliteit door het gebruik van kolommen, waardoor zowel open interactie als privacy mogelijk zijn. Dit bevordert sociale interactie en informatie-uitwisseling tussen klanten en maakt het mogelijk om verschillende evenementen te organiseren voor specifieke doelgroepen.

Het ontwerp van de Traders Club is gebaseerd op de circulatie en uitwisseling van digitale informatie. Het biedt ongeveer 40 zitplaatsen met een open bargedeelte in het midden. De functionele gebieden zijn geïsoleerd door balken en kolommen en verdeeld in meerdere niveaus van gebruik. Bijvoorbeeld, het gebruik van een station en een enkele bar bevordert interactie en gesprekken tussen klanten, wat de samenhang en uitwisseling van informatie versterkt.

Het project werd in januari 2021 in Taiwan voltooid. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek om de interactie tussen klanten en de uitwisseling van informatie te bevorderen. Het overwinnen van de uitdagingen van de beperkte ruimte en de aanwezigheid van veel balken en kolommen heeft geleid tot een uniek ontwerp dat verschillende niveaus van sociale functies omvat.

De Traders Club is een inspirerende plek waar klassiek design en moderne technologie samenkomen. Het interieur is gedecoreerd met faux finishing, wat een ingetogen en rijke basis in de ruimte creëert. Elementen zoals klassieke afwerkingen, titanium en digitale monitoren zorgen voor een subtiele mix van Europese en Amerikaanse klassieke stijl en moderne technologie. De groene banken en ringvormige verlichting symboliseren het concept van de Amerikaanse aandelenmarkt en de gouden munt. De real-time update van digitale informatie onthult de tijdgeest van internationale financiële trends.

De Traders Club is bekroond met de Iron A' Design Award in 2022 in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp van de Traders Club is gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Beeldcredits: Moore Design


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: TIEN WUN LI
Afbeeldingscredits: Moore Design
Projectteamleden: TIEN-WUN LI YI-JEN LI
Projectnaam: Traders Club
Projectklant: TIEN WUN LI


Traders Club IMG #2
Traders Club IMG #3
Traders Club IMG #4
Traders Club IMG #5
Traders Club IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp