Taste of Tohoku: Verbinden van consumenten en gemeenschappen met retort curry verpakking

Een ontwerp van Dodo Design Co., Ltd.

Inleiding

Taste of Tohoku is een verpakkingsontwerp voor retort curry. Het concept achter dit ontwerp is om consumenten en gemeenschappen met elkaar te verbinden, zodat ze weten wie het product heeft gemaakt. Het ontwerp combineert een gevoel van nostalgie met stedelijke verfijning, waarbij gebruik wordt gemaakt van schone en eenvoudige lijnen en retro lettertypen. Wanneer de zijkanten van de verpakking worden uitgelijnd, vormen ze samen één afbeelding, wat voor veel plezier zorgt.

Body

Wat dit verpakkingsontwerp onderscheidt van andere is dat het de originele retort curryserie presenteert, gemaakt met vlees uit de Tohoku-regio van Japan. De curry, bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, wordt tot uiting gebracht door het verpakkingsontwerp. Het ontwerp is rijkelijk versierd met gouden accenten en handgeschreven emblemen, die lokale ambachten uit Tohoku weerspiegelen.

Technische specificaties:

Breedte: 142 mm

Diepte: 30 mm

Hoogte: 182 mm

Conclusie

Taste of Tohoku is niet alleen een verpakkingsontwerp, maar ook een manier om consumenten en gemeenschappen met elkaar te verbinden. Het combineert een nostalgisch gevoel met stedelijke verfijning en weerspiegelt de zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en lokale ambachten uit de Tohoku-regio. Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail is Taste of Tohoku een ware blikvanger in de wereld van retort curry verpakkingen.

Dit ontwerp heeft ook erkenning gekregen en is bekroond met de Iron A' Design Award in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en positieve gevoelens teweegbrengen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: DODO DESIGN Co., Ltd.
Afbeeldingscredits: DODO DESIGN Co., Ltd.
Projectteamleden: DODO DESIGN Co., Ltd.
Projectnaam: Taste of Tohoku
Projectklant: DODO DESIGN Co., Ltd.


Taste of Tohoku IMG #2
Taste of Tohoku IMG #3
Taste of Tohoku IMG #4
Taste of Tohoku IMG #5
Taste of Tohoku IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp