Xianyan: Een Uniek Hoogwaardig Verpakkingsontwerp Geïnspireerd op de Oriëntaalse Esthetiek

Een Meesterwerk van Wei Sun

Inleiding

De verpakkingsindustrie is een essentieel onderdeel geworden van het creëren van een onvergetelijke gebruikerservaring. Het Xianyan-verpakkingsontwerp, gemaakt door de getalenteerde ontwerper Wei Sun, is een perfect voorbeeld van hoe verpakkingen kunnen worden getransformeerd tot kunstwerken. Geïnspireerd door de Oriëntaalse esthetiek en elementen uit de Chinese cultuur, is Xianyan een verbluffend hoogwaardig verpakkingsontwerp dat de aandacht trekt en de zintuigen prikkelt.

Wei Sun, een gerenommeerde ontwerper, heeft met Xianyan een meesterwerk gecreëerd dat de gebruikerservaring van het geven en ontvangen van geschenken naar een hoger niveau tilt. Het ontwerp is geïnspireerd op de zwaluw, een symbool van geluk en voorspoed in de Chinese cultuur, en combineert dit met moderne ontwerpelementen om een unieke en betoverende esthetiek te creëren.

De kracht van het Xianyan-verpakkingsontwerp ligt in de aandacht voor detail en de unieke eigenschappen ervan. Het ontwerp bestaat uit een hoogwaardige geschenkdoos met een gelaagde structuur. De eerste laag van de verpakking is ontworpen in de vorm van een envelop met een uitgesneden bodem, terwijl de tweede laag een binnenste doos is met een handvatkoord voor gemakkelijke extractie. Het openen van de binnenste doos is een flip-type, wat zorgt voor een verrassend en interactief element.

Wat Xianyan echt onderscheidt van andere verpakkingsontwerpen is de holle en goudkleurige elementen. De eerste laag van de verpakking heeft een uitgesneden zwaluwpatroon, terwijl de tweede laag bestaat uit kleurrijke blokken die samen een zwaluw vormen. Dit creëert een uniek spel van virtuele en echte ontwerpeffecten, waardoor het ontwerp visueel aantrekkelijk en gedenkwaardig is.

Het Xianyan-verpakkingsontwerp is gemaakt van speciaal papier dat milieuvriendelijk en herbruikbaar is. Het gebruik van holle en goudkleurige elementen, samen met de bronstechniek en de tweelaagse structuur, draagt bij aan de visuele aantrekkingskracht en kwaliteit van de verpakking. Het logo wordt geïnterpreteerd met een driedimensionale metalen plaat, wat een extra vleugje luxe en verfijning toevoegt aan het ontwerp.

De afmetingen van de Xianyan-verpakking zijn als volgt: envelopmaat - breedte 28 cm x diepte 28 cm x hoogte 8 cm, binnenste doosmaat - breedte 27,4 cm x diepte 28 cm x hoogte 7,4 cm. Deze afmetingen zijn zorgvuldig gekozen om een optimale gebruikerservaring te garanderen.

Het Xianyan-verpakkingsontwerp is het resultaat van intensief onderzoek en analyse van vergelijkbare verpakkingen op de markt. Wei Sun wilde de traditionele structuur doorbreken en een ontwerp creëren dat de doelgroep zou verrassen en associaties zou oproepen. Door eenvoudige, natuurlijke en abstracte elementen te deconstrueren en samen te voegen, is Wei Sun erin geslaagd een ontwerp te maken dat een klassieke oosterse esthetiek combineert met een moderne ontwerpkunst.

Het creëren van het Xianyan-verpakkingsontwerp bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Het nauwkeurig uitlijnen van de holle rand van de eerste laag envelop met het patroon van de binnenste doos van de tweede laag, zonder de bronzen delen op de envelop te beïnvloeden, vereiste veel precisie en aanpassing. Wei Sun heeft echter met succes een perfecte staat bereikt waarin de integriteit van het ontwerp behouden blijft.

Het Xianyan-verpakkingsontwerp is een ware blikvanger en een eerbetoon aan de schoonheid van de Oriëntaalse esthetiek. Het combineert traditionele symboliek met moderne ontwerpelementen en creëert zo een unieke en betoverende gebruikerservaring. Het Xianyan-verpakkingsontwerp is een ware kunstvorm op zich en een perfecte aanvulling op elk geschenk.

Afbeeldingscredits:

Afbeelding #1-#5

Ontwerper: Wei Sun, 2021

3D-modelleringsrenderer: Mingran Wu, 2021

3D-modelleringsrenderer: Jiaying Zheng, 2021

Intellectuele eigendomsverklaring:

Copyrights behoren toe aan DOTONE Brand Design, 2022.

Prijzen en erkenning:

Het Xianyan-verpakkingsontwerp heeft de prestigieuze A' Design Award gewonnen. Het is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Verpakkingsontwerp in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het Xianyan-verpakkingsontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Sun
Afbeeldingscredits: Image #1-#5 Designer,Wei Sun,2021 3D modeling renderer,Mingran Wu,2021 3D modeling renderer,Jiaying Zheng,2021
Projectteamleden: Wei Sun
Projectnaam: Xianyan
Projectklant: Wei Sun


Xianyan IMG #2
Xianyan IMG #3
Xianyan IMG #4
Xianyan IMG #5
Xianyan IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp