Motichair: Een Uniek Ontwerp Geïnspireerd door de Chinese Tuinen

Een Innovatieve Barstoel die Esthetiek en Structuur Combineert

De Motichair, ontworpen door Koma Yang, Yuxiao Dong en Jiaxin Liang, is een barstoel die esthetiek en structuur op een unieke manier combineert. Geïnspireerd door de bogen en maanpoorten in oude Chinese tuinen, brengt dit ontwerp een breder visueel gevoel met zich mee en impliceert het dat er geen barrière is tussen communicatie. Het zitten in deze stoel stelt je in staat om je gedachten vrij te laten stromen en je geest onbelemmerd te houden. Daarnaast is dit ontwerp ook functioneel en perfect. De maaninspiratie komt voort uit het traditionele Chinese festival, het Midherfstfestival, waarbij we graag op stoelen zitten, met vrienden praten en genieten van het maanlicht.

Wat de Motichair echt uniek maakt, is de integratie van esthetiek en structuur. Het doorbreekt de traditionele structuur door cirkels te gebruiken om de ondersteuningspunten met elkaar te verbinden, wat de krachten effectief in balans brengt en materiaalverlies vermindert. De stoel maakt gebruik van traditionele houtverbindingen zoals pen-en-gatverbindingen en volledig verborgen zwaluwstaartverbindingen, waardoor de verbindingen stabieler zijn.

De Motichair is gerealiseerd met behulp van moderne technologieën en materialen. Het is gemaakt van een composietmateriaal van koolstofvezel, dat is ontworpen volgens de traditionele pen-en-gatstructuur. Dit materiaal is gecombineerd met moderne hoogwaardige materialen die zijn gemaakt met behulp van een stoombuigproces voor hout, wat zorgt voor praktisch gebruik en comfort.

De afmetingen van de Motichair zijn 856 mm x 485 mm x 765 mm, waardoor het een ideale stoel is voor bars en andere horecagelegenheden. Het ontwerp is zorgvuldig onderzocht en getest om de meest comfortabele zithouding te bieden.

De Motichair is ontworpen door een team van getalenteerde ontwerpers, waaronder Koma Yang, Yuxiao Dong en Jiaxin Liang. Het project begon in december 2019 en werd voltooid in februari 2020 in Shenzhen, China.

Het ontwerpteam heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de ideale vorm en afmetingen van de stoel. Ze hebben 200 vrijwilligers gerekruteerd uit verschillende regio's, leeftijden en geslachten om deel te nemen aan het onderzoek. Na analyse van de verschillen in leefgewoonten en heupvormen van de deelnemers, hebben ze de meest geschikte kromming van de curve geselecteerd uit 17 modellen. Daarnaast hebben ze ook de ideale diameter van de cirkel bepaald voor het plaatsen van twee stoelen naast elkaar, waarbij de afstand tussen de twee cirkelmiddelpunten de meest comfortabele afstand is om te communiceren.

Het ontwerpen van de Motichair bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Het versterken van de stoel terwijl het gewicht en de omvang worden verminderd, en tegelijkertijd rekening houden met het zitcomfort, vereiste innovatieve denkwijzen en het doorbreken van traditionele gedachten over stoelstructuren.

De Motichair heeft erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het ontving de Zilveren A' Design Award in 2020 in de categorie Meubelontwerp. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. De Motichair wordt geprezen om zijn sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheden, en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Met zijn unieke ontwerp en combinatie van esthetiek en structuur is de Motichair een opvallende toevoeging aan elke bar of horecagelegenheid. Het biedt niet alleen comfortabel zitten, maar ook een visueel aantrekkelijke ervaring. Het is een perfecte keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een stoel die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Thunderstone Technology Limited
Afbeeldingscredits: Thunderstone Technology Limited
Projectteamleden: Koma Yang Yuxiao Dong Jiaxin Liang
Projectnaam: Moon Gate
Projectklant: Thunderstone Technology Limited


Moon Gate IMG #2
Moon Gate IMG #3
Moon Gate IMG #4
Moon Gate IMG #5
Moon Gate IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp