Goldwater: Een Luxueuze Koffietafel Geïnspireerd door Water

Een Uniek Ontwerp van Oliver Bowien

Inleiding

De Goldwater koffietafel is een opvallend stuk dat de schoonheid van water weerspiegelt in een luxueuze en functionele vorm. Ontworpen door Oliver Bowien, is deze tafel een meesterwerk van vakmanschap en creativiteit. Met zijn organische vorm en handgemaakte details is de Goldwater koffietafel een prachtige toevoeging aan elk modern interieur.

Ontwerper Oliver Bowien liet zich inspireren door het oppervlak van water bij het creëren van dit unieke stuk. De tafel heeft een ongebruikelijke vorm die doet denken aan de natuurlijke stroming van water. Het resultaat is een centraal element dat een organisch waterachtig oppervlak weerspiegelt op een luxueuze manier.

Wat de Goldwater koffietafel echt bijzonder maakt, zijn de handgemaakte details. Het tafelblad is met de hand gevormd, gesoldeerd en gevormd. Het is bedekt met een laag messingplaat die artistiek is aangebracht over een met de hand gesneden houten frame. Het resultaat is een oppervlak dat lijkt op de beweging van water, met een naadloze en solide uitstraling.

De productie van de Goldwater koffietafel vereist vakmanschap en precisie. Het basisframe is gemaakt van multiplex hout en met de hand gesneden en gevormd. Het oppervlak wordt ook met de hand uitgesneden, waardoor de organische en natuurlijke stroming van water wordt gecreëerd. Vervolgens wordt het messingplaat over het oppervlak aangebracht en gemodelleerd, gehamerd en gesoldeerd om een naadloos en solide effect te creëren.

De Goldwater koffietafel heeft een afmeting van W 122cm x D 76cm x H 36cm, waardoor het een perfecte aanvulling is op elke woonkamer of lounge. Het unieke ontwerp en de luxueuze afwerking maken het een echte blikvanger.

De interactie met de Goldwater koffietafel is net zo interessant als zijn ontwerp. Ondanks de organische vorm is het oppervlak nog steeds functioneel. Een glas kan bijvoorbeeld op de tafel worden geplaatst, waarbij het organische oppervlak ervoor zorgt dat het lichtjes gekanteld staat, maar niet genoeg om om te vallen.

Het idee voor de Goldwater koffietafel ontstond in 2016 in Los Angeles, maar het duurde tot januari 2019 voordat het daadwerkelijk werd geproduceerd als prototype. Het werd voor het eerst aan het publiek gepresenteerd door Scala Luxury in Los Angeles in juni 2020.

De creatie van de Goldwater koffietafel bracht verschillende uitdagingen met zich mee. Het vinden van de juiste materialen om het organische effect van een wateroppervlak op metaal te creëren was een van de grootste uitdagingen. Er werden verschillende materialen en technieken onderzocht, waaronder harsen, kunststoffen, gips, 3D-printen en lasertechnologieën.

Oliver Bowien heeft met de Goldwater koffietafel een meesterwerk gecreëerd dat de schoonheid van water op een unieke en luxueuze manier weergeeft. Met zijn organische vorm, handgemaakte details en naadloze afwerking is deze tafel een ware eyecatcher. Het is een perfecte combinatie van kunst, design en functionaliteit.

Afbeelding Credits: Copyright 2021 - Oliver Bowien. Alle rechten voorbehouden.

Intellectueel Eigendom: Copyright 2021 - Oliver Bowien. Alle rechten voorbehouden.

De Goldwater koffietafel is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2022. Deze prestigieuze prijs erkent het innovatieve en creatieve ontwerp dat bijdraagt aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Oliver Philipe Bowien
Afbeeldingscredits: Copyright 2021 - Oliver Bowien. All rights reserved.
Projectteamleden: Oliver Bowien
Projectnaam: Goldwater
Projectklant: Oliver Philipe Bowien


Goldwater  IMG #2
Goldwater  IMG #3
Goldwater  IMG #4
Goldwater  IMG #5
Goldwater  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp