Moderna: Tijdloze Elegantie Ontmoet Hedendaags Vakmanschap

Een Meesterwerk van Doğtaş Design Team Bekroond met Zilver

De Moderna sideboard, een symbool van vakmanschap en modern design, viert de honderdste verjaardag van de Republiek Turkije.

De Moderna sideboard is een toonbeeld van tijdloze elegantie, geïnspireerd door het Monument ontworpen door Doğtaş ter ere van het honderdjarig bestaan van de Republiek Turkije. Dit meubelstuk draagt de erfelijke codes van zijn inspiratiebron, waarbij ambachtelijke aanrakingen en hedendaagse trends samensmelten met sporen uit het verleden. De lichtlijn die zich uitstrekt langs de bovenplaat symboliseert de oneindigheid die zich uitstrekt van het verleden naar de toekomst en vormt een kenmerkende handtekening van het product.

De Moderna sideboard is een harmonieuze combinatie van tijdloze elegantie en modern vakmanschap. Het meubelstuk is vervaardigd uit premium walnootfineer, strak glas, metallic accenten en elegant travertijn, en staat als het toppunt van verfijnde luxe. De strakke lijnen en aandacht voor detail maken het tot een tijdloos stuk dat naadloos past in zowel klassieke als moderne interieurs.

De dikke zijpanelen, gefineerd met Anatolisch walnoot, zijn afgewerkt met een matte vernislaag. De geribbelde bronzen glazen deuren, handgemaakt met de fusietechniek, bieden een elegante eenheid met pivot scharnieren die integreren met de metallic kleur van het product. Het interne en externe verlichtingssysteem met aanraaksensoren is zo geregeld dat het regionaal functioneert, waardoor functionele integriteit wordt gewaarborgd. Het travertijnblok onderpaneel met een metalen poot benadrukt zijn exclusiviteit met het verlichte merklogo.

De Moderna wordt het middelpunt in zijn leefruimte door de genetische codes van natuurlijke materialen te combineren tot een modern en tijdloos console. De sprankelende en golvende silhouet zichtbaar achter de geribbelde bronzen glazen deuren benadrukt de luxueuze en moderne lijn van het product met een verlichte glazen plank. Terwijl de lade een functionele oplossing biedt met de organizer binnenin, wordt deze afgemaakt met verzonken handgrepen waar vakmanschap en ergonomie samenkomen.

Het project startte in augustus 2023 in Istanbul en werd afgerond in december 2023 in Istanbul. Het werd tentoongesteld op de Istanbul Meubelbeurs in januari 2024. Met als doel Doğtaş's sterke en opvallende houding te benadrukken, streefde Moderna naar een uniek exclusief ontwerp. Terwijl de ontwerpcodes van het merk behouden bleven, werden vele ontwerpen gerealiseerd met travertijn en walnootfineer om de sterke en nobele houding van het product te symboliseren. Moderna voltooide zijn reis met een unieke ontwerpfilosofie die Doğtaş's kernwaarden in kwaliteit en esthetiek zal weerspiegelen.

Speciale formulestudies werden uitgevoerd om een metallic zijdematte oppervlakte op de geschilderde delen te verkrijgen. De geribbelde glazen deksels werden gecreëerd met behulp van precisievormen en fusietechniek. Er werden studies uitgevoerd over de binnenverlichting, lichtstrip en lichtintensiteit van het verlichte merklogo. Massief walnoot werd gebruikt voor het frame dat de basis vormt van de verzonken handgrepen op de laden. Een dik uiterlijk werd bereikt door dunne travertijnplaten tussen de metalen poten te plaatsen.

Dit ontwerp werd bekroond met Zilver in de A' Furniture Design Award in 2024. De Zilveren A' Design Award wordt toegekend aan top-of-the-line, creatieve en professioneel opmerkelijke ontwerpen die uitmuntend vakmanschap en innovatie tonen. Deze ontwerpen, bewonderd om hun sterke technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, tonen een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en roepen positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Dogtas Design Team
Afbeeldingscredits: Dogtas Design Team
Projectteamleden: Çağatay Haşhaş
Projectnaam: Moderna
Projectklant: Dogtas


Moderna IMG #2
Moderna IMG #3
Moderna IMG #4
Moderna IMG #5
Moderna IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp