Goedendag: Een Moderne Chaise Lounge Stoel Geïnspireerd door Muziek

Een Ontwerp van Cameron Smith

Inleiding:

De Good Day is een unieke chaise lounge stoel die is geïnspireerd door het samenspel van twee artiesten in een muziekstudio. Het ontwerp combineert kracht en zachtheid, en creëert een visueel contrast tussen een zwevende zitting en stevige poten. Met zijn minimalistische esthetiek en doordachte constructie is de Good Day een opvallend meubelstuk dat perfect past in een moderne levensstijl.

Ontwerper Cameron Smith werd geïnspireerd door het harmonieuze samenspel van twee artiesten in een muziekstudio. Terwijl ze samenwerkten aan een nummer, bewonderde hij hoe hun verschillende artistieke stijlen elkaar aanvulden. Dit bracht hem op het idee om een chaise lounge stoel te ontwerpen met een zwevende zitting die onder een dwarsbalk hangt, bevestigd aan stevige poten. Het resultaat is een stoel die licht en zwevend lijkt, maar toch stevig verankerd is door de robuuste poten.

Wat de Good Day echt uniek maakt, zijn de materialen en de constructie. De zitting en poten zijn gemaakt van gegoten aluminium, wat zorgt voor duurzaamheid en een strakke uitstraling. De zitkussens zijn vormgegeven zonder naden of stiksels, waardoor een naadloze en minimalistische look wordt gecreëerd.

De productie van de Good Day stoel vereiste geavanceerde technologieën en vakmanschap. De aluminium zitting en poten zijn gegoten met behulp van een zandgietproces. Afhankelijk van de gewenste uitstraling worden de zitting en poten vervolgens gepolijst of geverfd. De zitkussens zijn gemaakt door een vacuümgevormde drager te lamineren met schuim. Het leer wordt vervolgens over een mal gevormd om een strakke look te bereiken. Magneten zijn ingebed in het gietwerk en de zitkussens om de kussens stevig aan het frame te bevestigen en gemakkelijk te kunnen verwijderen voor reiniging.

De Good Day stoel heeft een afmeting van 635 mm breed x 1600 mm diep x 830 mm hoog, waardoor hij perfect is voor loungen en ontspannen.

Hoewel de Good Day stoel statisch is, zijn de leren kussens afneembaar voor reiniging en onderhoud. Dit biedt ook de mogelijkheid om het uiterlijk van de stoel te veranderen door te kiezen voor andere kleuren leer of materialen. De kussens worden op hun plaats gehouden door magneten die in het aluminium frame en de kussens zijn ingebed.

Het ontwerp- en productieproces van de Good Day stoel begon in februari 2020 in een opnamestudio in Seattle, Washington, VS. Het prototype werd voltooid in september 2021, ook in Seattle.

Om het comfort van de Good Day stoel te optimaliseren, heeft ontwerper Cameron Smith uitgebreid onderzoek gedaan naar ergonomie. Door de hoeken en lengtes van de verschillende componenten aan te passen, kon hij de geometrie van de stoel testen en de maximale comfortniveaus bepalen. De zit- en rughoeken zijn zorgvuldig gekozen om de gebruiker een gevoel van gewichtloosheid en rust te geven tijdens het ontspannen in de stoel.

Het ontwerpproces van de Good Day stoel bracht enkele uitdagingen met zich mee. Het creëren van een aluminium frame dat onder een pootstructuur zweeft, bleek een interessante technische uitdaging te zijn. Het gieten van de zitting in aluminium alleen was niet voldoende om een stevige structuur te garanderen. Daarom werd er een intern stalen frame ontworpen dat in het aluminium gietwerk werd gegoten. Voor de kussens werden mallen gemaakt om het leer in de gewenste vorm te vormen, zonder naden of stiksels. Het leer werd vervolgens aan de kussens bevestigd voor een strakke en naadloze uitstraling die perfect past bij de eenvoud van het aluminium frame.

De Good Day lounge stoel is niet alleen een comfortabel meubelstuk, maar ook een visueel statement. Het ontwerp weerspiegelt de harmonie en contrasten die te vinden zijn in muziek, en voegt een vleugje moderne elegantie toe aan elke ruimte.

De Good Day lounge stoel, ontworpen door Cameron Smith, is een winnaar van de prestigieuze A' Design Award in 2022. Deze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De Good Day stoel wordt geprezen om zijn integratie van industriestandaarden en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.

Met zijn unieke ontwerp, hoogwaardige materialen en aandacht voor comfort, is de Good Day lounge stoel een ware blikvanger in elke moderne leefruimte.

Afbeelding Credits: Cameron Smith

Intellectueel Eigendom: Patent Pending


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Cameron Smith
Afbeeldingscredits: Cameron Smith
Projectteamleden: Cameron Smith Adam Smith Ilia Timonin
Projectnaam: Good Day
Projectklant: Cameron Smith


Good Day IMG #2
Good Day IMG #3
Good Day IMG #4
Good Day IMG #5
Good Day IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp