Dorothee Becker's Hand: Een Moderne Wand Nachtkastje met Innovatieve Functies

Een eerbetoon aan de iconische Uten.Silo

Dorothee Becker's Hand is een eerbetoon aan de iconische Uten.Silo en is ontworpen door Dorothee Becker in 1969. Dit moderne wand nachtkastje is voorzien van nieuwe technologieën om de gebruikservaring te verbeteren. Het is oorspronkelijk ontworpen als een wand nachtkastje, maar kan een nuttige toevoeging zijn aan elke kamer en interieur. De introductie van het wandmodule maakt gebruik van een nieuwe primaire kleur: blauw en/of recyclebaar plastic.

Dorothee Becker's Hand is een wandeenheid die is ontworpen voor de moderne thuisomgeving. Om de gebruikservaring te verbeteren, zijn er verschillende technologieën toegepast, waaronder een draadloze oplader, USB-poorten, een draaibare lamp en een dimmer. Het ontwerp maakt gebruik van restmateriaal van plastic productie voor beperkte editie objecten met een uniek kleurenschema.

Gebaseerd op moderne levensscenario's, integreert Dorothee Becker's Hand de benodigde functies. Het is gemaakt van ABS-plastic, terwijl de haken en clips van metaal zijn gemaakt. Een draadloze oplader vermindert het aantal kabels en zorgt voor een opgeruimde uitstraling. De oplader bevindt zich in een grote container, en er zijn ook drie USB-poorten aanwezig om elektronica op te laden. De wandeenheid is voorzien van een geïntegreerde lamp die op verschillende manieren kan worden gepositioneerd en gedraaid. Er zijn twee knoppen voor de verlichting: één om de hand te openen en de andere voor de dimmer, waarmee verschillende scenario's kunnen worden gecreëerd voor verschillende situaties.

Met afmetingen van W500mm x D50mm x H550mm past Dorothee Becker's Hand perfect in elke ruimte. Het is oorspronkelijk ontworpen voor de slaapkamer, maar kan ook een geweldige aanvulling zijn op werkplekken en in de keuken.

Het project voor Dorothee Becker's Hand begon in februari 2021 in Moskou. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en het oplossen van verschillende uitdagingen. Een van de uitdagingen was het ontwerpen van de hand, die in verschillende posities in de vorm moest passen. Hoewel het niet mogelijk was om een nachtlampje in de hand te integreren vanwege technische problemen, is er gekozen voor een kristal diamant geslepen glas gemaakt van plastic. Het ontwerp is gericht op ergonomie en minimalisme, waarbij alleen de benodigde opbergruimte wordt geboden.

Dorothee Becker's Hand is een veelzijdige wandeenheid die zowel thuis als op het werk kan worden gebruikt. Het neemt weinig ruimte in beslag en past bij elk interieur. Met zijn innovatieve functies en unieke ontwerp is het een echte blikvanger.

Dorothee Becker's Hand heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Meubelontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt geroemd om zijn integratie van de beste industriepraktijken en technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Nataliya Naymark
Afbeeldingscredits: Nataliya Naymark
Projectteamleden: Nataliya Naymark
Projectnaam: Dorothee Becker's Hand
Projectklant: Nataliya Naymark


Dorothee Becker's Hand IMG #2
Dorothee Becker's Hand IMG #3
Dorothee Becker's Hand IMG #4
Dorothee Becker's Hand IMG #5
Dorothee Becker's Hand IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp