Exquisite Wood: Een Multifunctionele Boekenplank met Chinese Elementen

Een Dignified en Modern Ontwerp van Wei Jingye en Guo Rongying

Inleiding:

De Exquisite Wood boekenplank is een multifunctioneel meubelstuk dat geïnspireerd is op Chinese meubels. Het ontwerp combineert een waardige en eenvoudige vorm met een mix van vierkante en ronde elementen. De boekenplank straalt een moderne uitstraling uit zonder te formeel of rigide te zijn. Het gebruik van traditionele houtverbindingen en metalen connectoren geeft het meubelstuk een eigentijdse en verfijnde uitstraling.

De Exquisite Wood boekenplank is gemaakt van massief elmhout, wat zorgt voor een dikke, zware en eenvoudige uitstraling. Het meubelstuk is verbonden met metalen connectoren op basis van traditionele houtverbindingen. De boekenplank kan eenvoudig worden gedemonteerd en gemonteerd door de gebruiker. De componenten zijn gemaakt van rechte elmhouten materialen om materiaalverlies te minimaliseren. De metalen connectoren zijn vlinderschroeven die zorgen voor een stevige constructie. Dit maakt het ontwerp niet alleen handig in productie en transport, maar voegt ook een moderne esthetiek toe en voorkomt eentonigheid.

Het productieproces van de Exquisite Wood boekenplank maakt gebruik van metalen connectoren die eenvoudig met de hand kunnen worden gemonteerd. Sommige details zijn voorzien van traditionele houtverbindingen, zoals pen-en-gatverbindingen. Deze traditionele verbindingen zijn op een eenvoudige manier toegepast. Het meeste hout is recht en wordt bewerkt met behulp van CNC-gravure en freestechnieken. De onderdelen zijn eenvoudig en gemakkelijk te transporteren, terwijl de algehele structuur stabiel blijft.

De afmetingen van de Exquisite Wood boekenplank zijn 1500 mm x 4500 mm x 1900 mm. De houtverbindingen in het massief houten gedeelte zijn gemaakt in de vorm van overlappende pen-en-gatverbindingen. Het benodigde hout is recht en wordt machinaal bewerkt met behulp van CNC-technieken. Het ontwerp wordt geassembleerd met metalen vlinderschroeven, wat zorgt voor eenvoudige montage en transport op lange afstand. Dit bespaart kosten en maakt massaproductie mogelijk.

De Exquisite Wood boekenplank is voorzien van verschillende vakken, waardoor boeken en andere voorwerpen gemakkelijk kunnen worden georganiseerd en gesorteerd. Het meubelstuk is voornamelijk bedoeld voor het plaatsen van boeken en andere artikelen. Door het gebruik van rechte materialen en platen is de boekenplank relatief licht en gemakkelijk te demonteren en monteren.

Het ontwerp van de Exquisite Wood boekenplank is gestart in maart 2021 in Shenyang en voltooid in juni 2021, ook in Shenyang. Het meubelstuk is tentoongesteld in het museum van de Lu Xun Academy of Fine Arts in Shenyang. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar traditionele Chinese meubels en het gebruik van moderne productietechnieken.

De Exquisite Wood boekenplank is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Meubelontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt geprezen om zijn integratie van beste praktijken uit de industrie en technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

Met zijn elegante combinatie van Chinese elementen, functionaliteit en moderne esthetiek is de Exquisite Wood boekenplank een uniek en verfijnd meubelstuk dat een prominente plek verdient in elke stijlvolle leefruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Jingye
Afbeeldingscredits: Wei Jingye
Projectteamleden: Wei Jingye Wang Ruilin Wang Yiqin Wu Wenhao Ou Xiaoqing Guo Rongying
Projectnaam: Exquisite Wood
Projectklant: Wei Jingye


Exquisite Wood IMG #2
Exquisite Wood IMG #3
Exquisite Wood IMG #4
Exquisite Wood IMG #5
Exquisite Wood IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp