Yamadera: Een Unieke Hotel Suite die de Schoonheid van de Natuur Omarmt

Een Ontwerp van Chris Chen

Inleiding

De exclusieve Yamadera suite in Hotel Yamagata Kaku, gelegen in Jiaoxi, Taiwan, is vernoemd naar de symbolische Mountain Temple in Yamagata, Japan. Dit ontwerp weerspiegelt de filosofie van het hotel en is bedoeld om gasten mee te nemen op een reis naar de diepste schoonheid van hun geest. Met zijn gelaagde architecturale elementen en natuurlijke materialen creëert de Yamadera suite een omgeving die doet denken aan de natuur en zorgt voor een gevoel van rust en intimiteit.

De Yamadera suite is opgedeeld in drie secties: de foyer, het rustgedeelte en het badgedeelte. Deze compacte indeling lost het probleem van de beperkte ruimte op en zorgt voor een gevoel van eenheid. De lage chromatische toon van het interieur creëert een gevoel van afzondering, terwijl de omhullende architectuur zorgt voor een intieme sfeer die alle zintuigen prikkelt.

Om een unieke natuurlijke sfeer te creëren, zijn er verschillende materialen gebruikt. In het slaapgedeelte is bijvoorbeeld diatomeeënaarde vermengd met de muurcoating om de luchtvochtigheid van de kamer te reguleren. In het badgedeelte zijn waterbestendige minerale verfsoorten gebruikt om een aardse toon te creëren en tegelijkertijd waterdichtheid te garanderen.

Met een oppervlakte van slechts 30 vierkante meter was het een uitdaging om een geïsoleerd warmwaterbron gebied te creëren dat de gasten het gevoel geeft dat ze zich in de natuur bevinden. Het ontwerp is echter geslaagd in het creëren van een ruimte die zowel fysiek als psychologisch rustgevend is.

Het ontwerpteam, onder leiding van Chris Chen, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de Japanse geschiedenis en geografie om de details van de suite te laten aansluiten bij de Japanse cultuur. Zo is bijvoorbeeld het abstracte pelgrimspad dat leidt naar de Mountain Temple in Yamagata verwerkt in het hoofdeinde van het bed. Door de stoffen treden op het hoofdeinde om te klappen, kunnen gasten virtueel naar hun eigen bergtempel klimmen. Het beeld van de Mountain Temple is geborduurd met glinsterend garen, waardoor het alleen zichtbaar is wanneer je dichtbij de top bent. Dit glinsterende borduurwerk symboliseert de eeuwige schittering van de tempel.

De Yamadera suite is een uniek ontwerp dat de schoonheid van de natuur omarmt en gasten een onvergetelijke ervaring biedt. Het project begon in april 2017 en werd in februari 2019 voltooid in Jiaoxi, Taiwan.

Fotograaf: Andrew Kan

Dit ontwerp heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chris Chen
Afbeeldingscredits: Photographer: Andrew Kan
Projectteamleden: Designer: Chris Chen Client: Ben Liao
Projectnaam: Yamadera
Projectklant: Chris Chen


Yamadera IMG #2
Yamadera IMG #3
Yamadera IMG #4
Yamadera IMG #5
Yamadera IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp