Lei Light Reflection: Een Symfonie van Licht en Geur

Yasuyuki Nagato's Multifunctionele Verlichting Verenigt Kunst en Technologie

De Lei Light Reflection is een uniek verlichtingsontwerp dat de traditionele Japanse esthetiek combineert met moderne functionaliteit en technologie.

Geïnspireerd door de serene schoonheid van Japanse andon lantaarns en de subtiel veranderende seizoenen, heeft Yasuyuki Nagato een multifunctioneel verlichtingsproduct gecreëerd dat een nieuwe dimensie toevoegt aan persoonlijke ruimtes. De Lei Light Reflection is niet alleen een lichtbron, maar ook een aromadiffuser en een spiegel, waardoor het een veelzijdig element is in elk interieur.

Wat de Lei Light Reflection onderscheidt, is de combinatie van een verfijnde aluminium behuizing met een innovatieve technologie die nog in afwachting is van een internationaal patent. Deze technologie maakt gebruik van capillaire werking om geurige oliën efficiënt te verspreiden, ondersteund door een verwarmingselement. De zachte verlichting die vanuit elke hoek door de ovale vorm wordt gereflecteerd, creëert een atmosfeer die zowel uitnodigend als rustgevend is.

De realisatie van dit ontwerp is mogelijk gemaakt door de toepassing van geavanceerde technologieën. De aromadiffuser werkt op basis van een nog te patenteren methode, waarbij enkele druppels aromaolie op een aluminium plaat worden geplaatst. Door capillaire actie verspreidt de olie zich over het gehele oppervlak en wordt de geur zachtjes in de lucht verspreid.

De technische specificaties van de Lei Light Reflection getuigen van de aandacht voor detail en kwaliteit. Met een breedte van 201 mm, diepte van 78 mm en hoogte van 355 mm is het ontwerp compact en geschikt voor kleine ruimtes. De verpakking is eveneens zorgvuldig ontworpen met afmetingen van 219 mm bij 91 mm bij 378 mm.

De interactie met de Lei Light Reflection is intuïtief en gebruikersvriendelijk. De verlichting kan naar wens worden aangepast en met een simpele aanraking kan men de helderheid en kleur van het LED-licht wijzigen. De aromadiffuser is eenvoudig te bedienen door aromaolie toe te voegen en de verwarming in te schakelen.

Het project, dat in mei 2021 van start ging in Chiba/Tokyo, Japan, culmineerde in januari 2024 met de distributie van dit prachtige ontwerp. De Lei Light Reflection is niet alleen een toonbeeld van vakmanschap, maar ook een bekroond ontwerp, met een zilveren A' Design Award in de categorie Verlichtingsproducten en -armaturen in 2024. Deze onderscheiding erkent de creatieve excellentie en professionele kwaliteit van het ontwerp, dat zowel technisch als artistiek opvalt.

Met dank aan fotograaf Koya Yamashiro voor de beeldrechten, is de Lei Light Reflection een verlichtingsproduct dat zowel de zintuigen prikkelt als de ziel kalmeert, en een harmonieuze aanvulling vormt op elk modern levensstijl.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ANTBEE CO,.Ltd
Afbeeldingscredits: photographer: Koya Yamashiro video: Koya Yamashiro
Projectteamleden: Designer: SOL style (Yu Ito, Yoshimi Kemmotsu) Inventor: Yasuyuki Nagato
Projectnaam: Lei Light Reflection
Projectklant: ANTBEE CO.,LTD.


Lei Light Reflection IMG #2
Lei Light Reflection IMG #3
Lei Light Reflection IMG #4
Lei Light Reflection IMG #5
Lei Light Reflection IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp