Space: Een Post-Modernistische Lamp met Artistieke Schoonheid

Een Unieke Verlichtingsoplossing door Wang Jun

De schoonheid van de ruimte is altijd een bron van inspiratie geweest voor ontwerpers. Wang Jun heeft dit concept omgezet in een prachtige lamp die zowel functioneel als artistiek is. Met zijn post-modernistische stijl en unieke kenmerken is de Space-lamp een ware blikvanger in elke ruimte.

De Space-lamp is een ruimte-geïnspireerde tafellamp die bestaat uit een lampvoet, een bolvormige lampenkap en een OLED-lamplichaam. Het is geschikt voor verschillende omgevingen en dient ook als een prachtige decoratie wanneer het niet in gebruik is. De oppervlakte van de lampenkap komt overeen met het oppervlak van een planeet en de onregelmatige kleuren en lichten creëren samen een post-modernistische stijl met een gevoel van schoonheid en artistieke conceptie.

De lamp wordt vervaardigd met behulp van glasblaastechnologie, waardoor elk product een unieke oppervlaktetextuur heeft door de verschillende dichtheid van het materiaaloppervlak. Het lamplichaam straalt op twee manieren licht uit: het felle licht van het gat in de bol verlicht direct het gebied, terwijl andere delen van de bol het licht subtiel verspreiden door de onregelmatige doorschijnende textuur, wat zorgt voor een natuurlijke en harmonieuze sfeer.

Met zijn afmetingen van 300 mm x 300 mm x 600 mm is de Space-lamp een opvallend element in elke ruimte. Het creëert een rustige en ontspannen verlichtingsatmosfeer voor gebruikers, waardoor de stress van het dagelijks leven wordt verminderd. Of het nu in een woonkamer, slaapkamer of kantoorruimte wordt geplaatst, deze lamp voegt een vleugje elegantie en verfijning toe aan elke omgeving.

De ontwikkeling van het Space-project begon in juli 2022 in China en werd in oktober 2022 afgerond. Het ontwerpteam, bestaande uit Wang Jun, Guofeng Hu, Yi Zhao en Jun Wang, heeft verschillende creatieve en technische uitdagingen overwonnen om deze unieke lamp tot leven te brengen. Het combineren van de schoonheid en artistieke conceptie van het universum met functionaliteit was een belangrijk doel, en de toepassing van glasblaastechnologie en de keuze voor onregelmatige kleuren en lichten hebben bijgedragen aan het creëren van een natuurlijke en harmonieuze sfeer.

De Space-lamp is bekroond met de Iron A' Design Award in 2023 in de categorie Verlichtingsproducten en Armaturen. Deze prestigieuze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De Space-lamp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. Het biedt voldoening en positieve gevoelens en draagt bij aan een betere wereld.

Met zijn unieke ontwerp en artistieke schoonheid is de Space-lamp een must-have voor liefhebbers van design en verlichting. Het brengt de schoonheid van de ruimte naar uw interieur en creëert een sfeer van rust en verfijning. Laat de Space-lamp uw ruimte verlichten en inspireren met zijn buitengewone esthetiek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jun Wang
Afbeeldingscredits: Jun Wang
Projectteamleden: Guofeng Hu Yi Zhao Jun Wang
Projectnaam: Space
Projectklant: Jun Wang


Space IMG #2
Space IMG #3
Space IMG #4
Space IMG #5
Space IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp