Green Boat Song: Duurzame Verpakking voor Biologische Eieren

Een Uniek Ontwerp van Evan Chen en Ziming Guo

Inleiding

De Green Boat Song is een opvallende verpakking voor biologische eieren, ontworpen door Evan Chen en Ziming Guo. Dit innovatieve ontwerp combineert functionaliteit met een prachtig ontwerp, en benadrukt de kwaliteit en duurzaamheid van de eieren. Met behulp van natuurlijke materialen en unieke grafische elementen, biedt de Green Boat Song een unieke ervaring voor consumenten die op zoek zijn naar hoogwaardige biologische producten.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de natuurlijke omgeving waarin de kippen leven. Chen en Guo hebben ervoor gekozen om een ​​dikke hen af ​​te beelden die haar eieren uitbroedt op een prachtige heuvel, omringd door een luifel van wijnranken en bloemen. Achter de hen bevindt zich een prachtig groen veld, dat de natuurlijke leefomgeving van de kippen weergeeft en hen onderscheidt van kippen die in kooien worden gehouden. Het ontwerp illustreert ook de kwaliteit van het water, de biologische granen die op de boerderij worden verbouwd en de mineraalrijke levende bodem. Dit geeft consumenten een direct inzicht in de uitstekende kwaliteit van de eieren.

Wat de Green Boat Song echt uniek maakt, is de manier waarop de kippen worden gehouden. In tegenstelling tot kippen die in kooien worden gehouden, leven de kippen die worden gebruikt voor de Green Boat Song in een prachtige stad genaamd Pingdingshan in de provincie Henan, China. Deze kippen genieten van de ochtendzon, drinken water uit bergbronnen en eten biologische granen, net als mensen doen. Bovendien is de bodem waarin ze leven rijk aan mineralen. Dit zorgt ervoor dat de kippen en eieren van uitstekende kwaliteit zijn en veilig kunnen worden geconsumeerd.

De Green Boat Song is gemaakt van natuurlijk recyclebaar golfkarton, wat niet alleen consistent is met natuurlijke en biologische eieren, maar ook de druk op het milieu vermindert. Het ontwerp maakt gebruik van spotkleurendruk op het oppervlak van het karton en maakt gebruik van reliëf- en foliedrukprocessen voor de woorden "Gecertificeerd Biologisch". Dit zorgt ervoor dat consumenten de golvingen op het oppervlak van de doos kunnen voelen wanneer ze het product vasthouden, waardoor de "dikte" en "kwaliteit" van het product worden uitgedrukt.

De Green Boat Song is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het ontwerp maakt gebruik van een combinatie van kleuren en illustraties om een ​​gevoel van natuurlijkheid en zuiverheid over te brengen. Het hoofdlichaam van de verpakking is versierd met houtsnedes die vrij groeiende kippen en hun leefomgeving afbeelden. Rondom de illustraties zijn wijnranken en bloemen te zien, wat een gevoel van natuur en puurheid toevoegt. De lay-out van de productinformatie verrijkt de inhoud van de afbeelding en biedt tegelijkertijd voldoende ruimte om te ademen.

De Green Boat Song heeft ook aandacht besteed aan de gebruikerservaring. De doos is gemaakt van een "vliegtuigdoos" en wanneer de gebruiker het deksel opent, worden 5 rijen van 6 eieren gepresenteerd. Het interieur is voorzien van parelschuim om de veiligheid van elk ei te waarborgen, terwijl het er ook veilig uitziet.

Het Green Boat Song-project begon in november 2020 in Suzhou, China. Het ontwerpteam, bestaande uit Evan Chen, Ziming Guo, Leti Liu, Suheng Yao, Fan Zhang, Jiayi Jiang en Min Fang, werkte nauw samen met een boer uit Pingdingshan om dit unieke ontwerp te realiseren. Het project werd bekroond met de Silver A' Design Award in 2021, een erkenning voor het uitstekende vakmanschap en de innovatie die in dit ontwerp zijn verwerkt.

De Green Boat Song is niet alleen een verpakking voor biologische eieren, maar ook een statement voor duurzaamheid en kwaliteit. Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail biedt de Green Boat Song consumenten een bijzondere ervaring en benadrukt het de waarde van biologische en natuurlijke producten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: EvanChen
Afbeeldingscredits: EvanChen
Projectteamleden: Evan Chen Ziming Guo Leti Liu Suheng Yao Fan Zhang Jiayi Jiang Min Fang
Projectnaam: Green Boat Song
Projectklant: EvanChen


Green Boat Song IMG #2
Green Boat Song IMG #3
Green Boat Song IMG #4
Green Boat Song IMG #5
Green Boat Song IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp