Een Veilig en Comfortabel Huis voor het Hele Gezin

Ontwerper: Shih-Yuan Huang

Inleiding

Dit project, genaamd "Warm Place", is ontworpen door Shih-Yuan Huang en heeft als doel een veilige en comfortabele ruimte te creëren voor een jong gezin. Het ontwerpteam heeft de nadruk gelegd op een kindvriendelijke woning, waarbij gebruik is gemaakt van afgeronde hoeken om ervoor te zorgen dat het kind vrij kan bewegen. Het ontwerp combineert natuurlijke en minimalistische elementen met een grandioze uitstraling voor bezoek van vrienden en familie.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de wens van de klanten om een veilige en comfortabele ruimte te creëren voor hun kind. Het ontwerpteam heeft het thema "kindvriendelijke woning" omarmd en afgeronde hoeken toegepast om ervoor te zorgen dat het kind vrij kan bewegen zonder zich te bezeren. Daarnaast wilden de klanten graag donker houtfineer als accent en een natuurlijke en minimalistische uitstraling voor de gehele ruimte.

Om een veilige en niet-toxische omgeving voor kinderen te creëren, heeft het ontwerpteam gebruik gemaakt van materialen die natuurlijk en niet-toxisch zijn. Zo zijn er afgeronde hoeken en milieuvriendelijke niet-toxische lak gebruikt op het fineer. Daarnaast is er aandacht besteed aan de keuze van materialen die kindvriendelijk zijn. De meeste materialen die in het project zijn gebruikt, zoals carbonized hoeken en antibacterieel gerecycled laminaat, zijn vriendelijker voor kinderen.

De woning heeft een totale oppervlakte van 99,1 vierkante meter en bestaat uit drie slaapkamers, een woonkamer en een eetkamer. Het ontwerpteam heeft ervoor gezorgd dat de ruimte flexibel is en optimaal gebruik maakt van het uitzicht buiten het raam. De bank in de woonkamer is een favoriete plek voor zowel de echtgenoot als het kind van de klanten. Het is een speelruimte voor het kind en een plek waar het gezin tijd met elkaar kan doorbrengen.

De materialen die zijn gebruikt in het project zijn onder andere natuurlijk houtfineer, milieuvriendelijke niet-toxische verf, marmer, systeemkasten, kwartstegels, zeshoekige tegels, antibacterieel gerecycled laminaat, roestvrij staal, glas en kunststeen. Het ontwerpteam heeft ervoor gezorgd dat de materialen niet giftig zijn en geschikt zijn voor kinderen.

Het project "Warm Place" is in 2021 voltooid in Kaohsiung City, Taiwan. Het ontwerpteam heeft veel aandacht besteed aan het creëren van een veilige en comfortabele ruimte voor het hele gezin. Het resultaat is een woning die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

Met dit project heeft Shih-Yuan Huang een zilveren A' Design Award gewonnen in de categorie Interieur, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Deze prijs erkent het uitstekende vakmanschap en de innovatie van het ontwerp, evenals de positieve gevoelens die het oproept.

Het project "Warm Place" is een voorbeeld van een geslaagd ontwerp dat zowel veilig als esthetisch aantrekkelijk is. Het ontwerpteam heeft met aandacht voor detail en gebruik van hoogwaardige materialen een ruimte gecreëerd die perfect is voor een jong gezin. Met afgeronde hoeken en kindvriendelijke materialen is dit een woning waarin het hele gezin zich veilig en comfortabel kan voelen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shih Yuan Huang
Afbeeldingscredits: We Know Design
Projectteamleden: Shih-Yuan Huang
Projectnaam: Warm Place
Projectklant: Shih Yuan Huang


Warm Place IMG #2
Warm Place IMG #3
Warm Place IMG #4
Warm Place IMG #5
Warm Place IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp