West Cullinan: Hedendaagse Luxe Interieurontwerp

Een Tijdloos Meesterwerk van Hoi Fung Cheang

Inleiding

West Cullinan, een adembenemend interieurontwerp voor een woning, is een meesterwerk gecreëerd door de getalenteerde ontwerper Hoi Fung Cheang. Met zijn voorkeur voor hedendaagse luxe en het gebruik van contrastrijke materialen heeft Cheang een ruimte gecreëerd die zowel esthetisch als functioneel indrukwekkend is. Het ontwerp is geïnspireerd door het tijdloze concept van 'form follows function' en combineert een minimalistische benadering met luxe elementen. Laten we eens kijken naar de unieke kenmerken en de technische realisatie van dit buitengewone ontwerp.

West Cullinan is een perfecte harmonie tussen de binnenruimte en het prachtige uitzicht op zee vanaf het balkon. Door gebruik te maken van reflecterende wandafwerkingen en een minimalistisch armatuurconcept, is het uitzicht naadloos geïntegreerd in het interieur. Om de ruimte en functionele eisen niet in gevaar te brengen, is er subtiel gebruik gemaakt van een meerlaagig plafond en verschillende wandmaterialen om de verschillende zones te definiëren.

Een opvallend kenmerk van West Cullinan is het spectaculaire plafondontwerp. De hoge plafonds bieden de mogelijkheid om meerdere lagen plafonds te creëren, die gecombineerd worden met verschillende materialen en verlichtingseffecten. Dit zorgt voor een visueel verbluffend effect en versterkt het gevoel van luxe in de ruimte.

De opbergkasten zijn afgewerkt met luxe materialen, waardoor zowel esthetiek als functionaliteit worden bereikt. Elk detail is verfijnd om de luxe en hoogwaardige uitstraling te versterken. Denk hierbij aan plafondprofielen met afgeronde randen en op maat gemaakte inbouwverlichting in unieke kleuren.

De gebruikte materialen variëren van gelamineerd glas met unieke stoffen, met de hand gemaakte harspatroon wandpanelen, getinte spiegels met een rokerig frost patroon, geanodiseerde metalen afwerkingen, wandbekleding van stof en vinyl, tot elegante St. Louis hanglampen en een Minotti bank. Elk materiaal is zorgvuldig gekozen om de gewenste luxe uitstraling te bereiken.

De technische specificaties van het ontwerp vereisen dat alle harde materialen van de kasten en wanden een beperkte grootte hebben van 1000 (b) x 1000 (d) x 2400 (h) vanwege productiebeperkingen.

West Cullinan is een hedendaags luxueus interieurontwerp dat harmonieus samensmelt met de bestaande architectuur. Het ontwerp overwint creatieve, technische en onderzoeksmatige uitdagingen, zoals het integreren van M&E-services en het werken binnen het budget en de tijdlijn. Het resultaat is een verfijnde en adembenemende ruimte die de verwachtingen overtreft.

Dit project begon in april 2020 in Hong Kong en werd in december 2020 voltooid. Het ontwerp werd gefilmd door een lokale tv-zender om de ontwerp- en technische aspecten te demonstreren.

West Cullinan is bekroond met de Iron A' Design Award in 2021 in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design'. Deze prestigieuze prijs erkent goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.

West Cullinan is een tijdloos meesterwerk dat de perfecte balans vindt tussen hedendaagse luxe en functioneel ontwerp. Het is een inspiratiebron voor liefhebbers van kunst, architectuur, ontwerp, innovatie en technologie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHEANG Hoi Fung
Afbeeldingscredits: WHDL
Projectteamleden: CHEANG Hoi Fung Mia Wong Winnie Mok Kenneth So William Tong
Projectnaam: West Cullinan
Projectklant: CHEANG Hoi Fung


West Cullinan IMG #2
West Cullinan IMG #3
West Cullinan IMG #4
West Cullinan IMG #5
West Cullinan IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp