Ontwerpnaam: Arc

Ontwerper: Lai Jiebin

Inleiding

Het ontwerp van de Arc, gemaakt door Lai Jiebin, is een prachtig voorbeeld van openbare kunst. Geïnspireerd door de betekenis van vrede en eenheid, symboliseert dit ontwerp de harmonie tussen mens en natuur. Met zijn minimalistische en abstracte ontwerp van het hoofd van een panda, heeft de Arc een unieke uitstraling die zowel interesse als schoonheid toevoegt aan de stedelijke omgeving.

De Arc heeft verschillende unieke eigenschappen die het onderscheiden van andere ontwerpen. De elegante lijnen voegen een gevoel van interesse en schoonheid toe aan de stad. De cirkelvormige booglijn aan de buitenkant geeft mensen een gevoel van schoonheid, terwijl het van binnenuit een gevoel van centripetale kracht geeft. Dit creëert een magische ruimte en vorm. Aan de onderkant van beide zijden bevinden zich twee bollen, die een gevoel van spanning geven. Omdat de bol zelf een sterke drang heeft om de omringende ruimte in te nemen, vraagt het ontwerp zich af of de kromming van de boog wordt veroorzaakt door deze twee bollen.

Het ontwerp van de Arc is gerealiseerd met behulp van beton en roestvrij staal. Met een lengte van 9 meter, een breedte van 1 meter en een hoogte van 2 meter voldoet het aan de technische specificaties die zijn vastgesteld door de ontwerper.

De Arc is bedoeld als een sculptuur die fungeert als een populaire plek voor fotografen en toeristen. Het is ontworpen om te worden geplaatst op een locatie die nog moet worden bepaald. Het project is in januari 2021 voltooid, maar de constructie is nog niet begonnen.

Het ontwerp van de Arc is gebaseerd op onderzoek naar de rol van openbare voorzieningen en de keuze van openbare ruimte. Het combineert de esthetische waarde van openbare sculpturen met de functionele aspecten van openbare voorzieningen, waardoor het een ideale toevoeging is aan commerciële pleinen.

Het ontwerp van de Arc bracht verschillende uitdagingen met zich mee, zowel op creatief als technisch gebied. Het vinden van de meest geschikte vorm voor een commercieel plein, een vorm die zowel de waardering van een openbare sculptuur als de functie van openbare voorzieningen heeft, was een van de belangrijkste uitdagingen die moesten worden overwonnen.

Met zijn dynamische boog voegt de Arc een vleugje eenvoud toe aan de drukke stad. De twee bollen aan de onderkant zorgen voor spanning in de boog. De bol zelf heeft de drang om de omringende ruimte in te nemen, waardoor de vraag ontstaat of de kromming van de boog wordt veroorzaakt door deze twee bollen. De elegante lijnen voegen interesse en schoonheid toe aan het plein.

Het ontwerp van de Arc, gemaakt door Lai Jiebin, is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Beeldende Kunst en Kunstinstallatie in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie. De Arc wordt geprezen om zijn technische kenmerken en uitmuntend artistiek vakmanschap, en roept positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Beeldcredits: Afbeelding #1, #2, #3, #4, #5 kunstenaar Lai Jiebin


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Lai Jiebin
Afbeeldingscredits: Image # 1, # 2, # 3, # 4, # 5 artist Lai jiebin
Projectteamleden: Lai Jiebin
Projectnaam: Arc
Projectklant: Lai Jiebin


Arc IMG #2
Arc IMG #3
Arc IMG #4
Arc IMG #5
Arc IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp