Treasure Chest: Een Uniek Verkoopcentrum in Beitou, Taiwan

Een architectonisch meesterwerk ontworpen door Wei Ting Lin

Beitou, Taiwan - In het oude en elitegebied van Beitou, Taiwan, bevindt zich een opmerkelijk project genaamd Treasure Chest. Dit verkoopcentrum, ontworpen door de getalenteerde ontwerper Wei Ting Lin, is geïnspireerd door de rijke natuurlijke omgeving en culturele erfgoed van de omgeving. Het combineert innovatieve architectuur, groene landschapsarchitectuur en een doordachte regionale benadering om een harmonieuze integratie met de omgeving te creëren.

Met zijn locatie naast twee scholen en een park, maakt Treasure Chest gebruik van de introductiefunctie van het ontvangstcentrum en de "serieschakeling" -techniek om cultuur en onderwijs, natuur en de levensstijl van de oude straat met elkaar te verbinden. Het gebouw, dat eruitziet als een schatkist, omarmt het nabijgelegen park en benadrukt het belang van groene ruimtes in de stad.

Wat Treasure Chest echt uniek maakt, is de architectuur. Het gebouw heeft een doosvormige structuur met transparante vlakken en doordringende openingen. Vanuit het westen gezien onthult het gebouw het groen van het park, waardoor voorbijgangers nieuwsgierig worden en een visuele verbinding met de straten tot stand wordt gebracht. Binnenin biedt het verkoopcentrum verschillende flexibele ruimtes die de diverse geest van het merk weerspiegelen en de regionale aspecten van toekomstige stedelijke vergroening benadrukken.

Om de warme en koude contrasten in evenwicht te brengen, is er gekozen voor een stalen hoofdstructuur voor zowel het gebouw als het interieur. Daarnaast is er gebruik gemaakt van duurzaam en elegant teakhout. Het interieur is grotendeels voorzien van terrazzovloeren, wat een nostalgisch Taiwanees ontwerp weerspiegelt en de afstand tussen het publiek verkleint.

Het ontwerp van Treasure Chest is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel. Het verkoopcentrum is strategisch geplaatst tussen de bomen van de school en het groene gordel van het park, waarbij het de continuïteit van het landschap en het oorspronkelijke stratenpatroon behoudt. Grote raamwanden en transparante binnenwanden vergroten het gevoel van doordringbaarheid en integreren het weelderige buitenscenario met de ruimte.

De bouw van Treasure Chest bracht enkele uitdagingen met zich mee. Aangezien Taiwan vaak wordt getroffen door tyfoons, moesten de uitstekende stalen onderdelen, de structuur en de windbelasting van het ontvangstcentrum nauwkeurig worden berekend om de weerstand en veiligheid te vergroten. De grote openingen aan de oost- en westzijde van het gebouw zijn gevoelig voor winddruk, daarom zijn er openingen aan andere zijden en ventilatiecorridors gebruikt om de druk op de buitenmuur gelijkmatig te verdelen en schade door wind te verminderen.

Treasure Chest is een bekroond ontwerp dat de A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Architectuur, Gebouw en Structuur. Dit zilveren bekroonde ontwerp illustreert uitstekende expertise en innovatie, met sterke technische kenmerken en een prachtig artistiek vakmanschap. Het ontwerp wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Met zijn unieke architectuur, groene landschapsarchitectuur en regionale benadering is Treasure Chest een opvallend verkoopcentrum dat de schoonheid van Beitou, Taiwan, weerspiegelt. Het creëert een harmonieuze verbinding tussen mens en natuur, en draagt bij aan de groene ontwikkeling van de stad.

Beeldcredits: Thewall International Design


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Ting Lin
Afbeeldingscredits: Thewall International Design
Projectteamleden: Wei-Ting Lin
Projectnaam: Treasure Chest
Projectklant: Wei Ting Lin


Treasure Chest  IMG #2
Treasure Chest  IMG #3
Treasure Chest  IMG #4
Treasure Chest  IMG #5
Treasure Chest  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp