3D Buildmesh: Een Nieuwe Dimensie in Schrijfwaren

Architectuur ontmoet Schrijfkunst in deze Innovatieve Vulpen

De 3D Buildmesh, ontworpen door Chungsheng Chen en Enyang Chen, is een unieke vulpen die de grenzen van design en technologie verlegt. Geïnspireerd door de architecturale esthetiek van het wereldberoemde landmark - 30 St Mary Ax in Londen, Engeland, combineert deze vulpen de elegantie en warmte van klassieke schrijfwaren met de precisie en innovatie van moderne productietechnieken.

De 3D Buildmesh onderscheidt zich door zijn geïntegreerde vorm van het gaasvormige penlichaam, gemaakt met behulp van additieve productietechnologie in 316 medische kwaliteit roestvrij staal. Deze techniek zorgt voor een elegante penlichaam dat sterk is zonder ondersteunende materialen, waardoor het postproductieproces wordt bespaard en er minder materiaal wordt verbruikt. Dit resulteert in een lagere productiekost en -tijd, en maakt maatwerk en kleinschalige productie mogelijk. Het resultaat is een lichte, handige, verfijnde en nette pen met een unieke waarde en betekenis.

De productie van de 3D Buildmesh maakt gebruik van additieve productie/metalen 3D-printtechnologie. Het materiaal is 316L medische kwaliteit roestvrij staal, en de coating is milieuvriendelijk elektroplateren dat voldoet aan de RoHS-normen. De pen heeft een lengte van 140mm, een diameter van 14mm, en weegt slechts 30g. De penpunt is een Duitse Schmidt F-tip, beschikbaar in goud, zilver, en duo. De kleuren zijn goudgeplateerd en zwartgeplateerd.

Het ontwerpteam, bestaande uit ChungSheng Chen, EnYang Chen, TingYuan Lin, en de Product Design Dept van de Tainan University of Technology, heeft de 3D Buildmesh ontworpen als een symbool van persoonlijke identiteit in het digitale tijdperk. De vulpen dient als een erfenis in het digitale tijdperk en heeft een grote betekenis voor iedereen die het als een speciaal cadeau ontvangt.

Het project begon in januari 2021 aan de Tainan University of Technology. Het eerste prototype werd tentoongesteld in het Shin Kong Mitsukoshi warenhuis in maart 2021. Later werd het ontwerp opnieuw ontworpen en de marketingplanning uitgevoerd door het ontwerpteam onder leiding van prof. Chen bij acdesign associates International Co., Ltd. Het uiteindelijke product werd gelanceerd en was succesvol op het zec-zec crowdfunding platform in november 2021.

De 3D Buildmesh werd bekroond met de Iron A' Design Award in 2023, een prijs die wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. De pen wordt gerespecteerd om zijn integratie van industriële best practices en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door het bieden van voldoening en positieve gevoelens.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ChungSheng Chen
Afbeeldingscredits: Image#1~Image#5: Photographer EnYang Chen Video Credit: Editor TingYuan Lin
Projectteamleden: ChungSheng Chen EnYang Chen TingYuan Lin Tainan University of Technology Product Design Dept Acdesign Associates International Co.,Ltd ITRI Southern Region Campus
Projectnaam: 3D Buildmesh
Projectklant: ChungSheng Chen


3D Buildmesh IMG #2
3D Buildmesh IMG #3
3D Buildmesh IMG #4
3D Buildmesh IMG #5
3D Buildmesh IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp