Click: Een Traceless Nietmachine voor Studenten

Een Innovatief Ontwerp van Shaogeng Zeng en Cheng Yao

Studenten hebben een grote behoefte aan het organiseren van documenten, maar er is geen traceless nietmachine op de markt die specifiek is ontworpen voor en geliefd is bij studenten. Door gebruikersonderzoek te doen, zoals interviews en vragenlijsten op de campus, hebben we cartoonafbeeldingen zoals beren, monsters en biggetjes geïdentificeerd als de belangrijkste ontwerpelementen. We hopen dat het ontwerp het gebruik van kantoorartikelen leuker kan maken en de leer- of kantoorwerkzaamheden van gebruikers kan verbeteren.

Click is een traceless nietmachine die voornamelijk is ontworpen voor studenten. Met zijn interessante cartoonachtige dierenfiguur valt het ontwerp op. De belangrijkste functie van Click is het blind nieten zonder gaatjes met herbruikbare clips, waardoor de integriteit van het papier behouden blijft. Het innovatieve structuurontwerp en de aandacht voor ergonomie stellen het in staat om automatisch en continu te nieten, waardoor de efficiëntie wordt verhoogd. Het minimalistische materiaalgebruik en de herbruikbare eigenschappen maken het ontwerp duurzaam.

De componenten van dit product bestaan uit een kunststof behuizing, een metalen veer en metalen clips. De behuizing is gemaakt van ABS-kunststof spuitgieten en het patroon is met behulp van zeefdruk aangebracht, wat kosteneffectief is.

De afmetingen van Click zijn 28mm x 16mm x 118mm.

Click is een traceless nietmachine, kantoorartikel, studentenbenodigdheden, kantoorbenodigdheden en handgereedschap.

De interactie met Click is eenvoudig. Plaats de herbruikbare roestvrijstalen clips in de nietmachine, houd Click vast en richt de opening op een stapel papier. Duw de onderkant naar voren en herhaal dit proces 2-3 keer om het binden te voltooien.

Het project liep van maart 2022 tot februari 2023 in Ningbo, China.

Om aan de behoeften en voorkeuren van studenten te voldoen, hebben we onderzoek gedaan naar de functie, vorm en kleur van het product.

De grootste uitdaging was het ergonomische ontwerp van het product. Omdat het een handgereedschap is, moesten we de juiste maat en vormcurve vinden om de gebruikservaring te optimaliseren.

Click is een mensgericht ontwerp met praktische toepasbaarheid. De cartoonachtige dierenfiguren zijn geschikt voor een product dat voornamelijk bedoeld is voor tieners. Het innovatieve structuurontwerp en de zorgvuldige aandacht voor ergonomie maken automatisch en continu nieten mogelijk, wat de efficiëntie verhoogt. Het gebruik van eenvoudige materialen en vervangbare onderdelen maakt het ontwerp duurzaam.

Afbeeldingen met dank aan Shaogeng Zeng:

Afbeelding #1: Click, 2022

Afbeelding #2: Click, 2022

Afbeelding #3: Click, 2022

Afbeelding #4: Click, 2022

Afbeelding #5: Click, 2022

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Kunst- en Kantoorbenodigdheden in 2023. De Iron A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gewaardeerd vanwege hun integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, waardoor ze voldoening en positieve gevoelens bieden en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shaogeng Zeng
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator Shaogeng Zeng, Click,2022 Image #2: Creator Shaogeng Zeng, Click, 2022 Image #3: Creator Shaogeng Zeng, Click, 2022 Image #4: Creator Shaogeng Zeng, Click, 2022 Image #5: Creator Shaogeng Zeng, Click, 2022
Projectteamleden: Shaogeng Zeng Cheng Yao Fangtian Ying Lei Shi Yu Hu Shuyue Feng
Projectnaam: Click
Projectklant: Shaogeng Zeng


Click IMG #2
Click IMG #3
Click IMG #4
Click IMG #5
Click IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp